Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
Nikon luontokuvaajan näkökulmasta...
Artikkeli päivitetty 29.01.2008

Rungot:
Kamerarungoista on hyvä aloittaa! Vaikka rungot tulevat ja menevät, optiikan yleensä pysyessä, niin silti rungot vaikuttavat suuresti siihen minkä järjestelmän valitsemme.

Nikonilla on tällä hetkellä valikoimissaan kaksi todella hyvin luontokuvaukseen sopivaa digitaalijärjestelmäkamera runkoa. Niin sanottu täysikennoinen, eli 35mm kinoformaattia vastaavalla kennolla varustettu ammattitason D3-runko, ja uuden mielenkiintoisen pienempikokoisten ammattimaisten digitaalijärjestelmäkameroiden luokan avaava D300-runko, joka on varustettu pienemmällä, 1.5x rajauskertoimen antavalla kennolla. Nämä kaksi uutta runkoa täydentävät hyvin toisiaan ja muodostavat yhdessä todella monipuolisen yhdistelmän vaativankin luontokuvaajan tarpeisiin.

Näillä kahdella rungolla varustautuneella kuvaajalla on lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen sopiva kamera. Molemmissa rungoissa on nopeutta vaativiin tilanteisiin sekä riittävä sarjakuvausnopeus, ettäa ammattitason 51-pisteinen automaattitarkennusjärjestelmä. Toisella pärjää kun tarvitaan todellisia laajakulmia tai suurten pikseleiden mukanaan tuomaa hyvää suorituskykyä hämärä tilanteisiin. Toisessa on taas riittävä pikselitiheys ja rajauskerroin kun tarvitaan hieman enemmän ulottuvuutta. Molemmat ovat hyviä myös yksin, mutta kaksin aina kaunihimpi...

Parannettavaa löytyy kuitenkin AINA!
Sivu 1: Yleistä Lue/Kirjoita Kommentteja Sivu 3: Nikon D300