Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
Sigma 120-300mm f2.8 DG OS HSM | S-sarja
Artikkeli päivitetty 19.05.2013Kuva 1. - Klik isommaksi!


Kuva 2. - Klik isommaksi!


Kuva 3. - Klik isommaksi!

Yleistä : Kun sain ensimmäistä kertaa käsiini tämän uuden S-sarjan 120-300mm f2.8 DG OS HSM -objektiivin, tuntui se erittäin vakuuttavan oloiselta. En sano sillä, että vanhempi versio olisi jotenkin ei vakuuttava, vaan sillä että uudessä versiossa ollaan ehkä menty vielä hieman pidemmälle. Metallinen vastavalosuoja, uusi isompi jalustapanta hihnakiinnikkeineen, enemmän nappeja jne. Niistä se ehkä syntyy, sillä ilman niitä objektiivit ovat aika samankaltaisia (Kuva 1). Ehkä osa vakuuttavuudesta syntyy myös painosta, sillä uusi S-sarjalainen on edellistä OS:ää painavampi.

Nopeasti digi henkilövaa'alla punnittuna uuden S-sarjalaisen painoksi tulee 3,7kg ja vanhemman painoksi 3,1kg. Vanhemman version virallinen paino taitaa olla 2950g, joten suht tontilla ollaan. Pitää kuitenkin muistaa että tämä vaaka näyttää 100g tarkkuudella, joten kokonaisvirhe näiden painojen välillä voi olla jopa lähes 200g luokkaa. Oma osuutensa painon lisäyksessä on uudella metallisella vastavalosuojalla (Kuva 2.), joka painaa 282g entisen version vvs:n painaessa vain 124g. Painoeroa löytyy myös jalustapannoista, sillä uusittu jalustapanta (Kuva 3.) painaa 361g, vanhan painaessa vain 167g. Eli kun noita ynnäilee yhteen niin painoiksi tulee 643g vs 291g, ja noiden keskinäiseksi erotukseksi 352g. Kun objektiiveista otetaan vvs ja jalustapanta pois, jää henkilövaa'alla punnittaessa objektiivien painoiksi 3,1kg vs. 2,8kg. Eli niin tai näin, uusi Sport-sarjalainen 120-300mm f2.8 OS on painavampi.

Edellisen version paino oli joillekin liikaa, joten lisääntynyttä painoa ei varmaan oteta avosylin vastaan tämänkään kohdalla. Varsinkin kun nykyinen suuntaus kameroissa ja pro-objektiiveissäkin tuntuu olevan kevyempään suuntaan. Onneksi uusi jalustapanta kuitenkin soveltuu vielä paremmin kantokahvaksi kuin edellinen, joskin taas Arca-Swiss yhteensopivuus on menetetty. Ja uuteen jalustapantaan on myös tehty aika tukevan oloiset kantohihnan lenkit. Myös uusi metallinen vastalosuoja on vakuuttavampi kapistus kuin edellinen muovinen. Uusi vastavalosuoja on tosiaan lähes kokonaan kiinnitys mekanismejaan myötä metallia ja ainoan poikkeuksen tähän tekee kuminen kaulus vastavalosuojan etuosassa. Kumi suojaa vastavalosuojan päätä hieman kolhuilta ja toimii hyvin liukuesteenä jos objektiivi seisoo vastavalosuojallaan.
Sivu 1/7: Taustaa Lue/Kirjoita Kommentteja Sivu 3/7: Uutta