Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
Sigma 120-300mm f2.8 DG OS HSM | S-sarja
Artikkeli päivitetty 19.05.2013Kuva 1. - Klik isommaksi!


Kuva 2. - Klik isommaksi!

Kuva 3. - Klik isommaksi!

Uutta...

Uuden jalustapannan ja vastavalosuojan lisäksi objektiivista löytyy myös muuta uutta, sillä tarkennuksen uudelleen suunnittelun myötä objektiivin kylkeen on ilmestynyt monen kaipaamat tarkennusalueen rajoittimet (Kuva 1). Eikä toteutus ole aivan perinteinen, sillä ne ovat käyttäjän ohjelmallisesti kustomoitavissa tietokoneella uuden Sigma USB Dock UD-01 (Kuva 2) avulla! Napin valinnoista löytyy TÄYSI, 10m -> ÄÄRETÖN ja Minimi tarkennusetäisyydeltä -> 10m asetukset.

Kuvanvakaaja ja Tarkennus AF/MF-napit ovat perinteiset, mutta neljäs CUSTOM-nappi on uusi. Siinä on valittavissa C1, C2 ja OFF -asetukset. C1 ja C2 -asetukset ovat sellaisia joihin käyttäjä voi itse tallentaa USB DOCKilla tekemänsä käyttäjäprofiilit. Profiileissa voi vaikuttaa kuvanvakaajan toimintaan, tarkennuksen nopeuteen sekä tarkennusalueen rajoittimen rajoihin.

Mielestäni nämä uudistukset ovat oikein tervetulleita ja tarpeellisia. Esimerkiksi kojusta kuvattaessa vakio etäisyyksille, on mahdollista säätää tarkennusalueen rajoittimet mieleisiksiin juuri kyseiselle paikalle. Eli voi välttää esimerkiksi tarkennuksen hyppäämistä taustaan, joka joitain kameroita käytettäessä voi olla ongelmana. Oman mainintansa ansaitsee myös objektiivin bajonettiin lisätty sääsuojauksen kumikaulus sekä edellistä mallia paremmin pölytiivistetty takimmaisen linssin rakenne (Kuva 3).

Sivu 2/7: Yleistä Lue/Kirjoita Kommentteja Sivu 4/7: USB Dock