Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
Sigma 120-300mm f2.8 EX DG OS APO HSM
Artikkeli päivitetty 18.10.2011Yleistä :

Olen pitänyt vanhempaa ei-kuvanvakaajallista Sigma 120-300/2.8 objektiivia kädessäni vain kerran, joten vertailu vanhaan malliin on vaikeaa, mutta suurin ulkoinen uudistus on varmastikin objektiivin uusi pinnoite. Vanha, hieman hiekkapaperimainen pinnoite on nyttemmin nähtävästi hylätty, ja käyttöön on otettu sileä mattamusta pintakäsittely. Mielestäni tämä uusi pinnoite on "kivempi", eikä objektiivista sen myötä tule niin helposti käytetyn näköistä. Vanhaan pinnoitteeseen sai nimittäin tehtyä jäljen esimerkiksi kynnellä. Homma oli vähän kun pyyhkäisisi hiomapaperia kynnellä, ja kynttä jäisi hiomapaperiin ja vaalea jälki jäisi selvästi näkyviin. Uuteen sileään pintaan ei vastaavia jälkiä saa helposti aikaiseksi, joten objektiivi varmastikin pysyy käytössä siistimpänä.

Kun uuden OS-mallin 120-300mm f2.8 objektiivin saa ensimmäistä kertaa hyppysiinsä, kiinnittyy monella huomio varmastikin objektiivin painoon. Moni tämän objektiivin ostaja todennäköisesti on aiemmin ollut ns. kevyemmän objektiivin omistaja, ja nyt suurempiin, valovoimaisempiin ja kalliimpiin objektiiveihin siirtyminen varmastikin herättää kysymyksiä painon suhteen.

Sigma 120-300/2.8 OS painaa aikalailla pyöreästi normaalin kiinteän 300/2.8 objektiivin verran. No ehkä matkaan on hieman tarttunut lisäpainoa zoomista, muttei mitään mikä merkkaisi ratkaisevasti. Eli painoa on kertynyt hitusen vajaa kolme kiloa (2950g). Objektiivien valmistajat ilmoittavat painot milloin mitenkin ilman vastavalosuojia ja jalustapantoja, mutta sadan gramman tarkkuuteen kykenevä digitaalinen henkilövaakamme arpoi objektiiville painoksi jalustapanta paikallaan tasan 3.0kg ja 2x telejatkeella varustettuna 3.2kg, joten eiköhän tämän paino siinä suht ilmoitetun lukeman hollilla ole.

Sivu 1: Taustaa Lue/Kirjoita Kommentteja Sivu 3/10: Yleistä jatkuu...