Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
Sigma 150mm f2.8 EX APO MACRO DG HSM
Artikkeli päivitetty 28.05.2010

Kuva 1. - Klikkaa isommaksi!


Kuva 2. - Klikkaa isommaksi!


Kuva 3. - Klikkaa isommaksi!


Kuva 4. - Klikkaa isommaksi!


Kuva 5. - Klikkaa isommaksi!
Rakenne:
Postikusti kantoi kyseisen Sigman makro-objektiivin uuteen kotiinsa vuonna 2007. Kun olin saanut kaivettua objektiivin paketistaan päivänvaloon, niin ensimmäinen ajatus objektiivista ilman vastavalosuojaa oli, että tämähän on pieni! Sigman 150mm makro on ilman vastavalosuojaa jopa yllättävän pieni (Kuva 1.), eikä se hurjaksi perunanuijaksi muutu vaikka vastavalosuojan paikalleen laittaakin. Todella näpsäkän ja kätevän kokoinen pikku objektiivi (Kuvat 2. & 3.)!

Objektiivin pinta on tuttua Sigman EX-sarjan hieman karheaa matta pinnoitetta. Joskus olen nähnyt objektiivejä josta kyseinen pinnoite olisi alkanut irtoamaan, mutta vaikka oma makroni on ollut jos jossain matkassa... on pinnoite vielä jokapuolella paikallaan. Pinta tulee helpohkosti käytetyn näköiseksi ja jos esimerkiksi kynnellä viiltää pinnoitetta niin vaalea jälkihän siihen jää kun pinta hiomapaperimaisesti itseensä tavaraa kerää... lähtee tosin sormella hankaamalla helposti pois. Ominaisuuksistaan huolimatta kuitenkin ihan kiva kiiltämätön pinta.

Kyseinen objektiivi on ns. IF-mallia (Inner Focus), eli objektiivi ei tarkennettaessa muuta pituuttaan. Tästä myös tiedämme että objektiivin polttoväli lyhenee tarkennettaessa lähemmäs! Objektiivia tutkittaessa silmään pistää objektiivin vasemmalla kyljellä oleva tarkennusalueen valitsin. Valitsin on kolmiasentoinen ja valittavissa ovat seuraavat tarkennusalueet : FULL , 0.52m -> ääretön sekä 0.38m -> 0.52m. Tarkennusalueen rajoitin on oikein tarpeellinen kun objektiivia käytetään monipuoliseen kuvaukseen. Mahdolliset tarkennuksen päästä päähän haut nopeutuvat merkittävästi kun tarkennusalueen rajoitin on käytössä ja turha tarkennusalue saadaan pudotettu pois pelistä.

Objektiivia tarkastellessa silmä osuu myös jalustapantaan (Paino 141g), joka on mallia irroitettava. Jalustapannan nuppia kierretään ja vedetään, jolloin jalustapannan yläosa nousee ylös ja objektiivin voi nostaa pois jalustapannasta (Kuva 4.). Tälläinen jalustapanta jonka voi irroittaa ilman että tarvitsee irroittaa kameraa objektiivista on oikein kätevä vekotin. Mutta aivan täydellinen ei jalustapanta ole! Sillä jalustapannan avausnuppi on suorastaan hurjan iso, kaksi senttiä ulkoneva ja törröttää suoraan sivulle (Kuva 5.). Tämä hankaloittaa objektiivin laittamista kamerareppuun jalustapanta kiinnitettynä. Sillä jalustapannan kanssa objektiivi vaatii huomattavati leveämmän tilan kamerarepussa/laukussa kuin ilman jalustapantaa.
Sivu 1: Taustaa Lue/Kirjoita Kommentteja Sivu 3: Päivityksiä?