Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
Sigma 150mm f2.8 EX DG OS HSM APO Macro
Artikkeli päivitetty 02.01.2012


Kuva 1. - Klikkaa isommaksi!


Kuva 2. - Klikkaa isommaksi!


Kuva 3. - Klikkaa isommaksi!
Yleistä :
Suuria ulkoisia muutoksia uuden kuvanvakaajallisen ja vanhan kuvanvakaajattoman Sigma EX 150/2.8 macron väliltä ei löydy, ja objektiivin pinnoitteen uusiminen jääkin suurimmaksi havaittavaksi muutokseksi. Vanha, hieman hiekkapaperimainen pinnoite on nyttemmin siis hylätty, ja se on korvattu sileällä mattamustalla pintakäsittelyllä. Mielestäni tämä uusi pinnoite on "kivempi", eikä objektiivista sen myötä tule niin helposti käytetyn näköistä. Vanhaan pinnoitteeseen sai nimittäin tehtyä jäljen esimerkiksi kynnellä. Homma oli vähän kun pyyhkäisisi hiomapaperia kynnellä, ja kynttä jäisi hiomapaperin pintaan ja vaalea jälki jäisi siten selvästi näkyviin. Uuteen sileään pintaan ei vastaavia jälkiä saa niin helposti aikaiseksi, joten objektiivi varmastikin pysyy käytössä siistimpänä.

Eli kaiken kaikkiaan, jos vanhempaa versiota on jonkun verran käsissään pyöritellyt, niin uuden Sigma EX 150/2.8 OS:än kouraan ottaminen saa aikaan aika kotoisan fiiliksen. Jalustapanta on samanlaista katkeavaa mallia kuten edellisessäkin versiossa, joten kameran voi edelleen nostaa jalustapannasta pois ilman että objektiivia tarvitsee irroittaa kamerasta. Tarkennusalueen rajoittimet löytyvät objektiivin vasemmalla puolella sijaitsevasta paneelista, eli samasta paikasta kuin ennenkin ja rajoittimien säädettävät etäisyydetkin ovat säilyneet ennallaan. Samaan paneeliin (Kuva 1.) on nyt lisätty kaksi uutta liukukytkintä joista toinen säätää kuvanvakaajan toimintaa (OFF, Mode 1 ja 2) ja toinen automaattitarkennusta päälle ja pois (AF, M). Jos vielä huomioidaan hieman enemmän objektiivin sisään sijoitettu objektiivin takalinssi (Kuva 2.) ja objektiivin matkassa vakiovarusteena tuleva croppikameroille tarkoitettu vastavalosuojan jatke (Kuva 3.), niin siinä ne suurimmat muutokset alkaakin olemaan.

Yksi mainitsemisen arvoinen asia on myös se, että Nikonissa tämä Sigma EX 150/2.8 OS macro näyttää kamerassa niin sanotun tehollisen aukon, ei suhteellista. Eli aivan lähialueille tarkennettuna objektiivi näyttää suurimmaksi aukkolukemaksi f5.6, kun "suhteellinen"-malli näyttäisi f2.8. Itse kuvaamiseenhan tällä ei ole merkitystä millään tavalla, sillä toimiipa aukkolukeman esitys millä tavalla tahansa, mittaa kamera valotusajan molemmilla objektiiveillä samaksi, koska molemmat tapaukset hävittävät valoa samalla tavalla lähialueelle kuvattaessa.

Sivu 1/6: Taustaa Lue/Kirjoita Kommentteja Sivu 3/6: Toiminta telejatkeella