Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
 

Koskikara - Cinclus cinclus

Koskikara, tieteelliseltä nimeltään Cinclus cinclus, on kottaraisen kokoinen, pulleahko virtapaikkojemme kalastaja. Koskikarat pesivät Euroopan pohjoisimmissa osissa ja muuttavat etelämmäksi sulapaikkoihin talveksi. Koskikara ei talvehtiessaan erityisesti hakeudu koskiin, vaan ensisijaisesti pieniin mataliin puroihin. Kara on erakko, joka joutuu suurilla koskilla paitsi puolustamaan ärhäkästi pientä talvireviiriään myös sukeltamaan ravintoaan usein tarpeettoman kovasta virrasta. Linnuista vahvimmat, kokeneet vanhat koiraat, siirtyvät suurille koskille vasta kun pienet purot jäätyvät kovilla pakkasilla. Kun talvi on oikein lauha ja metsäojatkin liki auki, suuret kosket tyhjenevät karoista lähes kokonaan.
Koskikara - Cinclus cinclus Koskikara - Cinclus cinclus 2 Koskikara - Cinclus cinclus 3 Koskikara - Cinclus cinclus 4 Koskikara - Cinclus cinclus 5
Koskikara - Cinclus cinclus 6 Koskikara - Cinclus cinclus 7 Koskikara - Cinclus cinclus 8 Koskikara - Cinclus cinclus 9 Koskikara - Cinclus cinclus 10
Koskikara - Cinclus cinclus 11