Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
 

Kuikka - Gavia arctica

Kuikka, tieteelliseltä nimeltään Gavia arctica, on suurikokoinen kuikkalintu, joka on saanut nimen ääntelynsä mukaan. Kuikan soidinääni on kauas kuuluva kuiik-ko kuiik-ko, jota se päästää varsinkin touko-kesäkuun aamuina ja iltoina. Kuikan elinympäristöä ovat selkävedet ja karut järvet, ja se on sopeutunut lähes täysin vesielämään ja nouseekin maalle vain pesimään. Kuikan pituus on 58–73cm, paino 2–3kg ja siipien kärkiväli noin 110–130 cm. Laji pesii koko Suomen alueella 8 000 – 10 000 parin voimin.
Kuikka - Gavia arctica Kuikka - Gavia arctica 2