Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
 

Palokärki - Dryocopus martius

Palokärki, tieteelliseltä nimeltään Dryocopus martius, on iso musta tikka. Mustan höyhenpeitteen lisäksi koiraan päälaki on punainen, mutta naaraalla on punaista vain takaraivossaan. Sysimustasta, variksenkokoisesta palokärjestä ei voi erehtyä. Se suosii vanhoja havumetsiä, mutta pesii myös varttuneissa talousmetsissä. Palokärjen reviiri saattaa olla hyvin laaja, joskus useitakin neliökilometrejä. Kelvollisen reviirin vaatimuksena on hevos- ja kekomuurahaisten runsaus. Palokärki hakkaa ison pesäkolon, mutta pesii joskus myös vanhaan koloon. Pesä sijaitsee useimmiten männyssä tai haavassa. Palokärjen pituus on noin 45–50 senttiä ja se painaa noin 300–400 grammaa.
Palokärki - Dryocopus martius