Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
 

Punakylkirastas - Turdus iliacus

Punakylkirastas, tieteelliseltä nimeltään Turdus iliacus, on Suomalaisista rastaista pienin ja samalla myös Suomen neljänneksi yleisin lintu. Muista rastaista sen erottaa punaisista kyljistänään sekä pään valkeista viiruista, jotka muilta rastailtamme puuttuvat. Metsästä sen usein löytää aktiivisen laulannan perusteella. Koiraat jaksavat laulaa ympäri vuorokauden, joten punakylkirastaan laulu on kevään tyyppiääniä.
Punakylkirastas - Turdus iliacus