Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
 

Räkattirastas - Turdus pilaris

Räkättirastas, tieteelliseltä nimeltään Turdus pilaris, on rastaiden heimoon heimoon kuuluva keskikokoinen lintu. Räkättirastas asuu valoisissa lehti- ja sekametsissä, puistoissa sekä puutarhoissa. Se syö hyönteisiä, matoja ja nilviäisiä sekä marjakaudella myös marjoja ja hedelmiä. Linnun luonteenomainen puolustustapa on ulostaa hyökkääjän päälle, josta johtuu räkättirastaan kansanomainen nimitys paskarastas.
Räkättirastas - Turdus pilaris Räkättirastas - Turdus pilaris 2 Räkättirastas - Turdus pilaris 3