Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
 

Sinitiainen - Parus caeruleus

Sinitiainen, tieteelliseltä nimeltään Parus caeruleus, on sievimpiä lintujamme. Talitiaisesta sen erottavat pienempi koko, taivaansininen päälaki ja mustan keskijuovan puuttuminen keltaisesta vatsasta. Sinitiaisen elinympäristöä ovat rehevät lehtimetsät, lehdot, puistot, pientaloalueet ja talviaikaan järviruovikot. Se viihtyy hyvin myös kaupunkien ydinkeskustoissa. Tämä pirteä veitikka on levittäytynyt pohjoiseen vasta sadan viimeksi kuluneen vuoden aikana. 1800-luvulla se oli maassamme hyvin harvinainen eteläinen tulokas, ja ensimmäinen pesintä todettiin maassamme 1850-luvulla.
Sinitiainen - Parus caeruleus Sinitiainen - Parus caeruleus