Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
 

Hirvi - Alces alces

Hirvi (Alces alces) on Suomen nisäkkäistä suurin. Skandinaavinen hirvisonni voi saavuttaa joskus jopa 700kg painon, joka vastaa suunnilleen 320 kilon teuraspainoa. Naaras painaa kuitenkin yleensä enintään 350 kiloa. Hirven ruumiin pituus voi olla kolme metriä ja korkeus hieman päälle kaksi metriä. Hirvet elävät mielellään yhtenäisissä havu- ja sekametsissä, mutta tietynlaiset talvikelit ja vuodenajat vaikuttavat hirvien oleskelualueisiin. Hirven ruokailumaat sisältävät kesäisin nuoria lehtipuita versoineen tai lehtineen, sekä tuoretta metsän aluskasvillisuutta. Talvisin hirvi siirtyy mäntytaimikoihin syömään männyn vuosikasvuja ja nuoren koivun silmuja. Syksyllä hirvi käyttää alueita, joissa on saatavilla siirtymäkauden ravintoa, nuorta mehevää pajua ja koivunvitsaa. Näillä hirvi totuttaa ruoansulatuksensa talviajan ravintoon..
Hirvi - Alces alces Hirvi - Alces alces 2