Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
 
Kettu - Vulpes vulpes
Kettu, eli punakettu (Vulpes vulpes) on koko Suomessa esiintyvä, yleensä punaruskea koiraeläin. Ketut voivat elää pareittain tai muutaman yksilön ryhmissä. Ne viestivät toisilleen elein, äännähdyksin ja hajumerkein. Ketun reviiri on elinympäristöstä riippuen 0,4–50 km²:n laajuinen: kaupunkialueilla reviiri on pienempi ja niukkaravintoisilla seuduilla suurempi. Ketut majoittuvat yleensä toisten eläinten, kuten mäyrien, kaivamiin tai luonnon muovaamiin onkaloihin, mutta tarvittaessa kettu voi kaivaa pesäkolon itsekin.
Kettu - Vulpes vulpes