Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
 
Metsäjänis - Lepus timidus
Metsäjänis, eli tieteelliseltä nimeltään Lepus timidus on pohjoisiin oloihin sopeutunut jäniseläin, se levittää takajalkojen varpaat ikään kuin lumikengiksi, jolloin se pystyy kulkemaan lumella siihen uppoamatta. Metsäjänis esiintyy Euroopan ja Siperian pohjoisosissa. Lisäksi eristyneitä populaatioita löytyy Alpeilta, Irlannista, Skotlannista, Walesista ja Hokkaidolta. Metsäjäniksen pituus on noin 49-55cm pitkä ja se painaa noin 2-5,kg. Talvella metsäjäniksen turkki on valkoinen, ja ainoastaan korvanpäät ovat mustat. Metsäjänis syö talvella lehtipuiden ja pensaiden oksia ja kuorta, mutta kun talvella ruokaa on vähän, metsäjänis vierailee mielellään myös niitä varten kaadetuilla haavoilla. Kesäaikaan se syö monenlaisten ruohokasvien varsia ja lehtiä sekä varpuja.
Metsäjänis - Lepus timidus Metsäjänis - Lepus timidus piileskelee Metsäjänis - Lepus timidus juoksee Metsäjänis - Lepus timidus ruokailee syömässä