Sigma 120-300mm f2.8 EX DG OS APO HSM arvostelu – Uusi artikkeli lisätty!

Sigma 120-300mm f2.8 EX DG OS APO HSM arvostelu lisätty kotisivujeni artikkelit osioon!

Kauan siinä kesti, ja hieman piikittelyäkin sain kuulla, mutta aiheesta. Nyt Sigma 120-300/2.8 OS artikkeli on kuitenkin on täällä, puristettuna kymmeneen sivuun. Mietin mitä kirjoitan tästä hienosta ja monipuolisesta objektiivista, ja jotain jäi pois ehkä jälkeenpäin lisättäväksi… mutta sen näkee sitten. Näillä mennään, sillä artikkeli oli vihdoinkin saatava linjoille!

Kiitokset kärsivällisyydestä!

Itse artikkeli polttovälivertailuineen, sample kuvineen jne

TÄÄLTÄ -> Sigma 120-300/2.8 EX DG OS APO HSM Arvostelu

ja artikkelia pohjustava keskustelu ja jokunen muu sample kuva löytyy täältä -> Blog: Testissä uusi Sigma 120-300/2.8 EX DG OS APO HSM

Kiitos ja kumarrus
-Janne

17 thoughts on “Sigma 120-300mm f2.8 EX DG OS APO HSM arvostelu – Uusi artikkeli lisätty!

 1. Tuosta sigman 120-300 os zoomista oma kokemus että kuvan yleinen kontrastisuus ja värien toisto on parempi kuin edesmenneessä ef 500 4.0l is tuubissani.

 2. Kiitos Janne tästäkin hyvästä testistä!
  Itselläni on ollut Sigma 120-300mm f2.8 EX DG OS APO HSM toukokuun lopulta asti kovassa työkäytössä. Tämän upean putken saaliiksi ovat joutuneet niin linnut kuin palloilijat.
  Suosittelen lasia kaikille valovoimaista ja laadukasta sekä etenkin monipuolista telettä tarvitseville.

 3. Pitääköhän paikkansa, että tämän putken valovoima ei olekaan todellisuudessa f/2.8, kuten muistan jossakin väitetyn? Ainakin, jos valovoiman laskee suodinkierteen perusteella, tulee 300/105=2,857 ja etulinssihän on tätä vielä pienempi. Vai onko valovoima sittenkin f/2.8 ja ”huijaus” kohdistuu pelkästään polttoväliin vai onko totuus jotain tältä väliltä?

 4. Mielestäni polttoväli ainakin pitää suht kutinsa. Pitäisi varmaan naapurin 300/2.8 VR:ään verrata, että millaisia valotusaikoja nuo antavat… että löytyykö eroja. Sigmassa toki on jonkun millin pienmpi etulinssi… miten merkittävä ero se sitten on… Testaamallahan se selviäisi.

  -Janne

 5. Kiitos!

  Ollut pitkään mietinnässä tämäkin, nyt asia selveni!
  Enää pitää miettiä kuinka ostaminen käy opiskelijabudjetilla 😀

 6. Kiinnostava arvio. Itselläni on ollut kyseinen objektiivi parin kuukauden ajan ja heti ensi testauksella ilmeni, että olen saanut rikkinäisen kappaleen. Objektiivi ei tarkentanut automaattisesti käytännössä ollenkaan ja vein sen takuuhuoltoon. En ole varma, mutta luulen objektiivin olevan edelleen jossain määrin viallinen. Kuvasin vesimittaria lammella, johon tuli voimakkaita heijastuksia, ja objektiivi sahasi hirvittävästi. Se ei sinänsä ollut niin ihmeellistä, sillä käytössä oli myös Canonin 1,4x-telejatke ja oli hämärähköä. Sen sijaan kummallista on, että välillä objektiivi lopetti sahaamisen (ts. tarkentamisen), vaikkei se ollut tarkentunut mihinkään pisteeseen. Kamera ei tietenkään tällöin ottanut myöskään kuvaa.

  En ole myöskään täysin tyytyväinen kuvanlaatuun ja yleiseen tarkennusnopeuteen, joka tuntuu lyhyemmänkin telejatkeen kanssa sietämättömän hitaalta. Miehelläni on samanlainen objektiivi, mutten ole vielä ehtinyt tehdä vertailua omani ja hänen objektiivinsa välillä.

 7. Ikävä kuulla Paula että sinulla on ollut kyseisen objektiivin kanssa ongelmia. Nikoniin istuvissa yksilöissä on ollut joissain sellaista ”vikaa”, että AF:ää on tarvinnut maahantuojan huollossa herkistellä, ja kyseinen vaikuttaa myös tarkennusnopeuteen. Itselläni on tuollainen herkistelyä vaativa yksilö, ja se pitäisi huoltoon lähettää. Vika esiintyy kun tarkentaa jyrkkään yläviistoon läheltä kauas… AF moottori kuuluu tekevän töitä, mutta tarkennus ei muut mihinkään. Huollolla tulee kuitenkin kuntoon, eikä uusiudu.

  Kannattaa tehdä vertailua ilman muuta! Tulee mahdolliset erot esiin. Itse olen ollut tarkennusnopeuteen oikein tyytyväinen, kuten kuvanlaatuunkin. Ennen lopullista kuvanlaatu tuomiota kannattaa aina suorittaa erittäin huolellinen tarkennuksen hienosäätö objektiiville kuin objektiiville.

  -Janne

 8. Hei !
  Hankin itse uuden Sigma 120-300mm os mallin Nikoniin loppukesällä kun sain halvalla-alle kahden tonnin Ruotsista.Minulla on myös Nikonin 300 2,8 Vr-mutta halusin myös zoomin :
  vertasin näitä pikaisesti rinnan Suomenojan altaalla enkä havainnut äkkiseltään piirrossa eroja,Nikonin putkessa on hieman lämpimämmät sävyt,mutta niitä on helppo muuttaa mieleisekseen.
  Pari viikkoa sitten otin tosi loistavia kuvia pähkinänakkelista ja nyt alan olla vakuuttunut putken laadusta.
  Minulla oli pari vuotta sitten vanhempi 120-300 versio Canon perällä,mutta se ei mielestäni yltänyt kalliiden prime putkien tasolle,joten vaihdoin sen pois.
  Kaiken kaikkiaan uskomaton hinta-laatusuhde.Kanattaa myös lukea Photozone.de arvostelut.

 9. Hipparalla täältä Joutsenosta.
  Tässä, kun on kehuttu tätä Sigman 120-300/2,8 OS jonka omistan itsekkin, niin onko kellää Canon 1D Mark III runkona joka kuvaa kyseisellä lasilla. Itselläni on semmoinen ongelma että, testikuvissa jotka on otettu 10m-30m etäisyydeltä, ilmenee seuraavaa. 300mm polttoväli kuva OK ja 120mm samoin OK, mutta, kun mennään polttoväliin 180-220 niin tekee aivan surkeaa jälkeä, eli suttua runkon hinosäädön voi vetää +20 niin sekään ei riitä, ja sitteen 300mm ja 120mm polttovälit eivät taas pelitä. Mutta mikä yllätäävää, lyhyeltä matkalta, noin 5m pelaa kaikilla polttoväleillä ja kun laitta telejatkeen 1,4 väliin, sama juttu pelaa kaikilla polttoväleillä hienosti, ja mikä erikoista piirto on parempi jatkeella kuvattaessa, kun Canonin 500/4+jatke. Kaverilla on sama paketti ja myös samanlaisia ongelmia. Kävi vain mielessä, että eikö Sigma ole yhteensattuva Mark III kanssa, johtuneeko kennon koosta, kun tuntuu siltä kenellä kyseinen Sigma on, niin heillä on 1,6 crop rungo joissa pelaa. Kaksi kertaa ollut Fogalla ja kertoivat, että lasissa ei vikaa, vaan rungon AF ei toimi, jota en usko, koska Canoni 70-200/2,8 toimii kaikilla polttoväleillä OK. Nyt laitoin lasin Scandinavian Photon josta olen hankkinut lasin, ja lupasivat tutkia asiaa.

 10. Moi Ari!

  Ompa ikävä kuulla! Käyttäytyy kyllä suhteellisen mielenkiintoisesti. Oliko runkosi jassilla objektiivin mukana? En tuohon osaa kyllä muuta ratkaisua tarjota kuin että objektiivi tarkennuksen säätöön rungon kanssa Fokalle. Luulisi että he saavat naitettua rungon ja objektiivin yhteen. Mikähän tuon tarkennuksen sekoamisen pystyisi edes aiheuttaa.

  Onhan mark III tietysti heiman vanhempi runko, ja esmes 7D on taitaa olla jonkun verran uudempi. Kennon koosta ongelma ei varmaankaan kuitenkaan johdu.

  -Janne

 11. Joo, jäi kertomatta, että runko oli mukana, ei jassilla, vaan Fokalla, parikin kertaa, eivät pystyneet säätämän sitä kohdalleen, myönsivät asian ja kertoivat, että rungon AF on vikaa, mitä en usko, koska toisella Mark III rungolla sama objektiivi käyttäytyi aivan samnlailla ja, että 1,4 telejatkeen kanssa ei ole ongelmia. Mainitsinkin jo, että laitoin objektiivin Ruotsiin Scandinavian Photon, josta ostin objektiivin, saa nähdä, onko siellä viisaampia mestareita tutkimaan tapausta. En tiedä testaavatko huollossa aivan fyysisesti kuvaamalla eri matkoilta, vai laittavatko piuhat kiini ja ajavat tehtaan antamiin toleransseihin, sen tiedän, että nämä tehtaiden toleranssit ovat hyvin väljät, joten saatta olla, että jotain objektiiviä, tai runkoa joutuu käyttämään useampaan otteeseen huollossa, ennenkuin toimii. Itse jouduin aikanaan käyttämään jassilla Mark II N kennon säädön takia neljä kertaa, ennenkuin saivat sen kohdalleen.

  T: Emppu

 12. Juu aika hurjasta tuntuisi että vika on rungossa mikäli muut objektiivit ovat rungossa toimineet ja jos objektiivi toimi samalla tavalla toisessakin 1d3:sessa. Oletko kokeillut tuota omaa objektiiviasi muissa kuin 1d3-rungoissa?

  -Janne

 13. Hei ystävämme, joka kuvaat itseäsi polviasennossa kallion kupeella tunnelmallisen surullisen ilmeen kera. Mistä oletkaan utsinut näitä sigma 120-300 päivitystietoja, kun kameranmyyjämme Canon pro dealer Salon kuvajärvinenkään ei tiedä asiasta mitään ?

 14. Toivottavasti joku vielä lukee tätä vanhaa viestiketjua…
  Millaista tilttipäätä käytät monopodin ja 120-300mm Sigman kanssa?
  Netistä kaivelemalla löysin vain pieniä päitä, joiden max. kuormaksi luvataan pari kiloa. Riittääkö ne oikeasti tälläiselle putkelle?

  Jari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.