Sigma 150mm f2.8 EX MACRO arvostelu – Uusi artikkeli lisätty!

Vuoden ensimmäinen artikkeli on arvostelu Sigma 150mm f2.8 EX APO MACRO DG HSM objektiivista. Jonkun aikaa se on tuossa ollut lähes valmiina ja nyt sen sain tuupattua pihalle! Artikkeli sisältää juttua rakenteesta, päivityksistä ja kuvanlaadusta… terästettynä tietenkin sample kuvilla, joita löytyy myös 100% kroppeina, koska niitä moni kuitenkin haluaa tarkastella.

Voit lukea kyseisen artikkelin täältä -> Linkki

-Janne

11 thoughts on “Sigma 150mm f2.8 EX MACRO arvostelu – Uusi artikkeli lisätty!

 1. Hyvä arvostelu! Kiva kuulla että se toimii hyvin myös täydellä kennolla, itselläni on APS-C kenno joten en ole nähnyt miten tarkasti se piirtää kulmista mikäli joskus tulevaisuudessa investoisin täyden kennon kameraan.

  Samoilla linjoilla näytät olevan opiskan suhteen kuin minäkin! Melko paljon samoin perustein päädyin samaan valintaan, enkä ole katunut hetkeäkään. Tosin minä jaksan harvemmin käyttää sitä käsivaralta, tosin kuvaankin lähinnä vain kukkia joten sen jalustan ehtii asetella hyvin. 😀

  Olen muuten ihan samaa mieltä jalustapannan nupista, se toimii hyvin mutta toimisi varmaan vaikka olisi vähän pienempikin.

  Kuvanvakaajallinen makro olisi kiva… hieman mietitytti kun Canon julkaisi IS-version klassisesta 100mm makrosta. Sillä pääsisi hyvin käsivaralta kuvaamaan minäkin, mutta silloin aikoinaan vaihdoin 100-milliseni tähän Sigmaan juuri siksi että halusin pidemmän makron… joten jos Sigma tekisi tästä OS-version, niin sitten olisi varmaan lompakko vähän kevyempi. 😀

  Oma arvosteluni tässä: http://www.minnak.net/quietpicture/2008/07/07/sigma-150mm-f28-macro-review/

 2. Ihan hyvä arvostelu ja lopputuloskin on sama johon muutkin käyttäjät on
  päätyneet, eli parempaa ei ole vielä tehty.
  Ainut vaan että vanhemmat Nikon versiot pitää käyttää päivityksessä jotta
  toimivat kunnolla, ongelmaa ainakin D200 ja D300 rungoissa.
  Suosittelen kokeilemaan jalustan tai muun tuen kanssa niin selviää todellinen terävyys johon objektiivi pystyy. Mielestäni testikuvissasi ei
  ole sitä todellista huippu terävyyttä näkyvissä.

 3. Kiitokset kommenteista!

  Ja on mukava kuulla että muutkin ovat samoilla linjoilla Sigman suhteen! Nuo päivitettävät versiot ovat sitten varmaan aivan sieltä alkupään tuotannosta? Itse en moisiin ole vielä törmännyt, saati sellaisiin keskustelupalstoilla törmännyt. Muistelen tosin että Sigma olisi joskus julkaissut jotain listaa jostain päivityksen tarpeessa olevista, vai olenkohan ihan väärässä merkissä? En äkistään Sigman sivuilta listaa kuitenkaan löytänyt. Luulisi moisen päivityksen olevan kuitenkin ilmainen.

  Juu aivan viimeistä terävyyttä ei kuvissa ole ja hieman siitä syystä valotinkin kuinka kuvat on otettu. Eli käsivaralta. Käytössä myös ollut kohtuu korkeat herkkyydet, joita monikaan jalustalta kuvaaja ei välttämättä käytä. Voisihan sitä katsoa jossain vaiheessa tuon jalustan kanssa pelailua…

  -Janne

 4. Moi Jonte!

  Hankin vasta loittorenkaat sekä 1.4x Sigman telejatkeen, joten niistä ei hirmuisesti ole vielä kokemusta. Sen verran voin kuitenkin sanoa että AF tuntuu toimivan ihan ok sigman 1.4x telejatkeella sisälläkin testaillessa, eli uskoisin ulkona paremmassa valossa toimivan oikein hyvin.

  Mittasimpa tuon objektiivin tuossa, niin pituus on juurikin jotain tuollaista! Selvästi alle 14 senttiä jää objektiivi törröttämään ulos kamerasta. Vastavalosuoja kiinnitettynä objektiivin pituus on noin 185mm.

  -Janne

 5. Saman putken ostin minäkin nelisen vuotta sitten. Kaikki muut putket ovat kamerarepustani jo vaihtuneet, mutta tämä säilyy. Kuvaan harvoin makrokuvia, mutta silti ei ole tullut mieleenkään vaihtaa tätä. Sen verran hyvä kuvanlaatu. Itse asiassa viimeksi käytin tätä hääkuvauksessa eli sopii mainiosti mihin tahansa muuhunkin kuin makroiluun.

 6. Päivitettävät sigman versioni on noin nelisen vuotta vanha joten ei nyt ihan alkupäästä. Foka päivittää ne ilmaiseksi.
  Toiminnassa en itse muuta huomannut kuin että etenkin D200:n kanssa aina sähköjen päällelaiton jälkeen ensimmäisten kuvien jälkeen tuli akkutyhjä hälytys. Tämä korjaantui kuitenkin kun käytti rungon virtakytkintä pois/päälle uudelleen. Sigman 120-300 vaihtoivat ilmaiseksi koko ohjauspiirin jonka jälkeen on toiminut hyvin myöskin D300:ssa.
  150mm toimii ilman päivitystä kohtuullisesti D300:ssa joten en ole viitsinyt lähettää päivitettäväksi. Todennäköisesti jonkunlainen sähkön kuormitus ongelma, todennäköisesti toimivat hyvinkin lisäakkukahvan kanssa. Myöskin 1.4 jatkeen kanssa toiminut hyvin.

 7. Mikä tiputti Sigman 180mm makron omissa valinnoissasi?

  Kiinnostaa siinä mielessä, että jos jossain vaiheessa siirryn loitoista oikeaan makro-objektiiviin niin en ole vielä päässyt selvyyteen olisiko se Canonin 100mm (ilman IS) vai Sigman 150 vai 180.

 8. Moro PPusa!

  Eniten varmaan tuon Sigman 180mm pois putoamiseen vaikutti se, että en ole siitä lukenut niin hyviä arvioita / kuullut siitä niin hirmu ylistystä. Itselleni on jäänyt sellainen käsitys että se ei ole optisesti aivan ”pikkuveljensä” tasolla.

  -Janne

 9. Eipä tämä arvostelu mitenkään yllättänyt 🙂 Samanlaiset kokemukset opiskasta on minullakin, tosin itse jouduin käymään läpi useamman kappaleen ennen kuin tärppäsi. -Neljäs objektiivi oli erinomainen kaikilla tasoilla, ensimmäiset kolme enemmän tai vähemmän joltain osin pielessä, joten laatuvaihtelua näissäkin on. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että nämä uudemmat ovat tasaisempaa laatua kuin vanhat, mutta tämä on vain mutua.

 10. Kiva lukea positiivisia arvosteluja sattuneesta syystä juuri tästä linssistä. Posti toi eilen käytettynä Canoniin soveltuvan version tästä samasta linssistä. Välillä kuulee kommentteja, että ikä huonontaisi linssejä. Tietty uudempia aina tulee narkkinoille ja vanhempia hyviä malleja saa edulliseen hintaan. Oli tarvetta makrolle täälläkin. Eka ajatus itselläkin oli, että onpa pienen kokoinen. Illalla huoneen valossa lampun alla tuskailin AF kanssa ja ajattelin, että onpa tässä huono AF. Aamulla testaillessani jo tuntui AF pelittävän ihan eri tavalla. Olikohan valossa jotain tekemistä asialle. Tästä jatketaan elämää uuden kaverin kanssa, testaillaan loittorenkaita ja telejatkeita sekä kuvaamista ilman niitä. Kiitokset kivasta arvostelusta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.