Sigma EX 150mm f2.8 OS Macro – Uusi artikkeli lisätty!

Sigma EX 150/2.8 OS Macro artikkeli julkaistu kotisivujeni artikkelit osiossa!

Kuten eilen kirjoittamassani luontokuvaus vuoden 2011 yhteenvedossa lupailin, julkaisin tänään kirjoittamani kuusi sivuisen artikkelin Sigman uudesta kuvanvakaajallisesta Sigma 150mm f2.8 EX DG OS HSM APO Macro objektiivista.

Artikkelissa perehdytään mitä muutoksia tähän uuteen objektiiviin on tehty vanhemman kuvanvakaajattoman mallin jälkeen, tutkitaan kuvanvakaajan toimintaa lähietäisyyksiltä, tarkastellaan objektiivilla otettuja kuvia mm. 100% kroppeina jne!

Kirjoittamani artikkelin löydät täältä -> Artikkelit: Sigma 150mm f2.8 EX DG OS HSM APO Macro

-Janne

20 thoughts on “Sigma EX 150mm f2.8 OS Macro – Uusi artikkeli lisätty!

 1. Valaiseva artikkeli makrosta.Itsellä on ollu käytössä vakaajaton malli jo vuodesta 2005.Päivitys vakaajalliseen olis mukava,mutta näiden vanhojen myynti on hankalaa.Kerrattain kokeilin jo myydä,mutta ilmanhan ne pitäs antaa.Myyntiä ei ainakaan helpota makron ulkonäkö kun pinnoite on kulunu.”Ne” tarkoittaa että mulla on myös 70mm Sigman makro joka on vähintääkin samaa luokkaa kuin 150mm,ehkä jopa vieläkin skarpimpi.
  Minä hommasin myös Sigman 1.4x telejatkeen makrolle kaveriksi.AF tosiaan toimii ”normaali” etäisyyksillä,mutta joissain tilanteissa tarkennus hakee yli ja Af ei toimi ennen kuin kääntää käsin takasin normialueelle.

 2. Moi Jarkko, ja kiitokset!

  Minulla tuo vanha meni kaupaksi digicamera.netin myyntipalstalla kahdessa tunnissa, ja kyselijöitäkin oli useampia. Oli ehkä nopein myynti mitä olen koskaan tehnyt. =D Pistin myynti-ilmoitukseen pitkän rivin näytille kuvia mitä objektiivilla on otettu ja muistaakseni linkin kirjoittamaani non-OS version artikkelii. Pistin hinnaksi muistaakseni 550e ja 500e+pk jäi lopulliseksi hinnaksi. Aika paljon noita kuitenkin näkee nelosella alkavilla hintapyynneillä, joka on jo kyllä tooodella halpa tuosta objektiivista mielestäni. Oletko kysynyt mitä Rajala hyvittää objektiiveistäsi? Veikkaan että noin halutuilla objektiiveillä hyvitys voisi olla aika hyväkin! Sitten kun vielä hieman tinkaa OS-version hinnasta niin…

  Mutat tuo on kyllä ikävää että Canonissa AF ei toimi 1.4x jatkeen kanssa kun mennään suurempaan kuin 1:1 suurennos. Tuli sitä pari kertaa itse ihmeteltyä että missä on vika kun välillä AF toimii ja välillä ei, kun kesällä oli Fokalta tuo Canon mountillinen Sigma lainassa.

  -Janne

 3. Siellä minäkin sitä myin kaks vuotta sitten.Pidin pyyntihintana 490€.Tarjouksia tuli 450€ molemmin puolin.Minusta tuo lähtöhinta oli jo niin alhainen etten paljoa siitä antanu jälkeen.Tais jäädä lopulta eroksi vain periaatteellinen 15€.Pakko kun ei ollu myydä niin jätin tuon hienon obiskan itselle 🙂

 4. Jeps, en muista mitä tuo silloin maksoi. Mutta jossain vaiheessahan tuota vakaajatonta sai uutena 599e. Nyt viimeiset yksilöt Rajalassa näyttävät olevan 799e, ja sekin Olympukseen. Käytetyt rajalalla 550-600e.

  Ihmettelinkin jo miten ei mennyt kaupaksi, mutta sähän et ollu sitä tosissaan edes sitten myymässä. Kokeilit vaan kepillä jäätä. ,)

  Suomessa kamerakaman myynnissä pätee se, ettei koskaan parane laittaa sitä hintaa millä siitä ainoastaan luopuu. Kaikkien pitää päästä tinkimään… muuten ei osteta. Poikkeuksena sitten jos on aivan törkeän ja poikkeuksellisen halpa.

  -Janne

  -Janne

 5. Huomasinkin tuon tuossa aamulla. Olisivat saaneet tehdä tuosta 200/2.8:n, silloin olisi vaihto saattanut käydä mielessä, mutta tuo 30mm ero on niin pieni, että jos muuta eroa sen lisäksi ei 150 milliseen ole, niin suattaapi jäädä vaihtamati. Mutta jos tuo toimii esmes tuplarilla mitä 150mm ei tee, niin se voisi muuttaa jo asian.

  -Janne

 6. Pari päivää tuoreena uutena omistajana voin kyllä kehua putkea.

  Yritin kiinnittää Nikonin jatketta TC-20E III, mutta se pikku härpäke siellä ottaa vastaan ilmeisesti. Se täytynee ilmeisesti poistaa tieltä? Kuinkas olette toimineet?

 7. Juu se ”af-s only”-härpäke pitää poistaa Nikonin telejatkeesta jotta se Sigmaan istuu. Kyseisellä jatkeellahan tuo Sigma 150/2.8 OS macro toimii sitten pelkästään manuaalitarkenteisena.

  Tuo härpäke on helppo poistaa kun mounttirenkaan ruuvaa irti. Eli ne neljä ruuvia irti ja varovasti mounttirengas ylös nostaen ilman että päästää lukituksen irroitusnamiskan jousta lentämään hukkaan. Sitten vaan viilalla tms se pieni nykerö pois. Se mounttirengas on aika pehmeää materiaalia, joten ei mitenkään hirmu homma sen ”hävittäminen”.

  -Janne

 8. Saako 2 kertaisella telejatkeella kaksi kertaa ”suuremman” kuvan samalta etäisyydeltä kuin ilman jatketta olevan 1:1 kuvan? Vastaavasti kuvausetäisyyden voi tuplata ja saada silti 1:1 kuvan? Olenko ymmärtänyt oikein?

 9. Mielestäni homma menee näin.. en tosin ihan pääni lyö pantiksi näissä polttoväliään lyhentävissä obiskoissa. Mutta 2x telejatketta käytetteässä saat suurinpiirtein 1:1 suurennoksen siitä missä ennen oli vain 1:2.. ja 2:1 siinä missä ennen oli 1:1.

 10. Moi,

  Kiitos hyvästä artikkelista. Oman vakaajallisen 150:en hommasin tällä viikolla, ja aivan mahtava laitehan se on. Mutta yksi mielenkiintoinen ”ominaisuus” siinä on, miten sinun yskilössä? Eli kun kiristää jalustapannan liian tiukalle, tarkennus ei pääse yli noin 0,6 metrin. Ilmeisesti siis panta puristaa putkea niin että joku rupeaa kanittamaan siellä siaällä. Myyjäliikkeen edustaja on ilmoittanut Fokalle ja ne kyselee Sigmalta mitä asialle voisi tehdä, jos voi. 🙂 Ilmeisesti ykeisempi ongelma, mutta onko kaikissa yksilöissä niin sitä en tiedä. Eikä mikään iso ongelma kun tietää asian.

  Aivan upeaa jälkeähän tuo kyllä tekee, siitä ei pääse mihinkään. ja tarkennuskin oli just eikä melkein kohdallaan ilman AF Fine Tunea, mikä ei Sigmoilla aina ole ollut. Mulla se on nyt budjettiratkaisuna sekä makro että ainoa teleputki, (1,4x jatkeella) ja hyvältä tuntuu. 🙂

 11. Osaako joku viisaampi kertoa komppaako Kenkon telejatkeet tuon vanhemman Sigma 150mm macron kera. Tekisi mieli itsekkin tuota 1.4x telejatketta ja yksi Kenko olisi tarjolla. Kiitoksia jos joku tietää. 🙂

 12. Moi Tigris!

  Itselläni ei ikävä kyllä ole kokemusta kuinka Kenkon jatkeet toimivat kyseisen objektiivin kanssa. =/ Myös se voi vaikuttaa puhutaanko Canonin vai Nikonin rungosta jonka kanssa kyseistä Kenko + Sigma yhdistelmää tultaisiin käyttämään.

  Sigman 1.4x jatketta saa käytettynä noin 150 eurolla, joka on varmasti luotettavin vaihtoehto tuon objektiivin kanssa toiminnan kannalta. Esmes Rajalacamerassa niitä usein on käytettynä kaupan. En tekisi itse kauppoja ennenkuin pääsisin kokeilemaan toimintaa. Toki ainahan on mahdollista myydä kenko eteenpäin ja ostaa sitten Sigman telejatke. Mutta kannattaa pitää huolta ettei maksa kenkosta liikaa, ettei tule tappioita. Digicamera.netin myyntipalstaa pläräämällä saa jonkunlaisen käsityksen käytetyn tavaran hinnasta… Omasta mielestäni kenkon jatkeet pyörii siinä satasen kantturoissa käytettynä.

  Toki se siis muuten varmasti toimii, mutta automaattitarkennukseen siis kohdistan epäilykseni!

  -Janne

 13. Kiitoksia nopeasta vastauksesta! Hölmöhän olin kun en tuota kameraa maininnut eli siis Nikon D200 kyseessä.

  Itseäni vain epäilyttää lähinnä tuo, kun puhutaan juurikin tuosta Nikonin telejatkeiden sopimattomuudesta noille lyhyenpuoleisille linseille (linssipintojen kiinniottaminen) niin onko Kenkon kanssa samaa ongelmaa. Muuten olen tietyistä Kenkon malleista kuullut ihan hyvää sanottavaa.

  Täytyy siis tutkia asiaa hiukan lisää ei viitsi ostaa sikaa säkissä kun myyntiruljanssissa on kuitenkin aina oma ”työnsä”. 🙂

 14. Linssipinnat voivat joo ottaa kiinni, koska Nikonin jatkeet menevät objektiivin sisään. Mutta ne eivät myöskään suoraan istu bajonettirenkaidensa puolesta, vaan niitäkin on hieman muokattava. Senkään jälkeen ne ei kaikkien Sigmojen kanssa toimi. Eli vaikka tarkennus koittaakin tarkentaa, se ei saa kohteesta kiinni.

  Kenko sopii kyllä varmasti fyysisesti koska muistaakseni ne ei mene objektiivin sisään, mutta tuon AF:n toimintaa en uskalla luvata.

  Kenkon telejatkeen rakenne näkyykin tässä -> http://www.verkkokauppa.com/fi/product/33207/crhst/Kenko-Pro-300-Digital-1-4X-DGX-telekonvertteri-Nikon

  Jos vertaa sitä tähän -> http://www.verkkokauppa.com/fi/product/15373/hctm/Nikon-TC-14E-II

  Niin jonkun verran enemmän tuo Nikon sisään menee. Myös Sigman oma menee hitusen objektiivin sisään -> http://www.verkkokauppa.com/fi/product/11859/hbjq/Sigma-EX-1-4x-APO-DG-telekonvertteri-Nikon

  -Janne

 15. Morjens!

  Kyselen täältä, kun kerran täällä 1.4x sigman jatkeesta on kokemusta. Onko normaalia, että kyseinen jatke pitää pientä helisevää ääntä ravistettaessa? Olisin tuommoista käytettynä ostamassa, mutta hiukan kyllä epäilyttää tuo helinä. Mitä pikaisemmin vastaus, sen parempi.

 16. Moi!

  Nikoniin istuva Sigman jatke ainakin helisee. Nikoniin istuvissa objektiiveissä aukonhimmennystä ohjataan manuaalisesti, ja nuo vermeet yleensä voivat telejatkeissa pitää hieman helinää jos telejatke on irrallaan.

  -Janne

 17. Kiitos nopeasta vastauksesta! Tuo helpottaa hiukan mieltä, saattaa uskaltaa kyseisen jatkeen ostaa. Ja niin on tosissaan kyse Nikoniin tulevasta jatkeesta. 🙂

 18. Eipä mitiä!

  Muista että Sigman telejatkeet eivät toimi kovin mainittavasti Nikonin objektiivien kanssa. Joidenkin objektiivien kanssa aiheuttaa huomattavasti enemmän vinjetointia kuin Nikonin omat telejatkeet. Nikonin telejatkeet ei taas toimi Sigman objektiivien kanssa senkään vertaa.

  -Janne

 19. Kiitos!

  Tarkoituksenani olisi tuota kyseistä jatketta käyttää Sigman 150mm vanhemman mallin makron kanssa. Käsittääkseni sen kanssa pitäisi pelata aika hyvin. Netin syövereistä ei kovinkaan kummoisia tietoja löytynyt tuosta helinästä, mutta luulisin sen tosiaan olevan siis ihan ominaisuus kun ei kyseistä asiaa ainakaan vikana ole juuri missään havaittu.

  Ps. hyvä blogi, jota mielenkiinnolla seuraan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.