Dipper – Koskikara – Cinclus cinclus – Uusia kuvia lisätty galleriaan!

dipper
Kuvaa klikkaamalla isompi versio koskikara galleriasta! Click picture to watch bigger version of the photo from the dipper gallery!

Taas koskikarakuvia! Ei talven ensimäiset, mutta tuskin viimeisetkään. Hieman erilaisia kuvia koskikarasta kuitenkin tällä kertaa. Tarkoitus oli tuoda veden liike paremmin esiin kuvien välityksellä, ja mielestäni tässä ihan kohtuullisesti onnistuinkin. Pari ideaa aiheesta jäi vielä toteuttamatta, joten ehkä sitten seuraavilla reissuilla.

Dipper photos again! Not the first dipper images from this winter, but not the last either! Little different dipper photos this time! I tried to show the movement of the water in the photos, and I think I succeeded quite ok.

Linkki koskikara galleriaan -> Suomeksi
Link to dipper photo gallery -> English version

Cinclus cinclus
Kuvaa klikkaamalla isompi versio koskikara galleriasta! Click picture to watch bigger version of the photo from the dipper gallery!

Koskikara - Cinclus cinclus

Kuvaa klikkaamalla isompi versio koskikara galleriasta! Click picture to watch bigger version of the photo from the dipper gallery!

-Janne

4 thoughts on “Dipper – Koskikara – Cinclus cinclus – Uusia kuvia lisätty galleriaan!

 1. Moikka!
  Ajattelin kysyä sulta nyt että Kannattaako mun ostaa NikonD3000 runkooni toi Nikkor 50mm f/1.8 ? Käsisäädöllähän siinä pelattaisiin..
  Tosin mun käsisäätö ei oo kyllä mitään maailman parasta. Vai kannattaako säästää sitten siihen 50mm f/1.4?

 2. Moro!

  Koska rungossasi ei ole tarkennusmoottoria, niin neuvoisin unohtamaan vanhemmat AF-D lasit. Tietysti manuaalitarkennus on mahdollista, mutta kyllä se on aina mukavempaa käyttää automaattitarkennusta. Varsinkin kun täydellä aukolla terävyysalue on todella kapea ja tarkennusvirheet näkyvät selvästi.

  Eli mielestäni Nikonin AF-S 35/1.8 tai sitten AF-S 50/1.4. Tuo kolmevitonen on noista huomattavasti edukkaampi, ja vastaa kuvakulmaltaan suurinpiirtein viisikymmentä millistä, koska tuossa digirungossasi kroppikerroin on 1.5x. 50mm linssistä tulee sitten kuvakulmaltaan jo hieman telemäinen.

  Kuvaustyylistähän se on kiinni kumpi paremmin käyttöön istuu. Hyviä valintoja toki molemmat!

  -Janne

 3. Moi!

  Juu kyllä AF-S 50/1.4 puoltaa tuossa paikkaansa. Saat myös taustat hieman paremmin hallintaan sillä kuin kolmevitosella.

  Mielellään suosittelen aina ensimmäisenä Nikonin kamoja. Yhteensopivuus ja ongelmat ovat aina pidemmälläkin aikavälillä (jos rungot vaihtuu tms) pienempiä.

  Nikonin 70-300 VR on esmes oikein näpsäkkä, ja hieman pienempään budjettiin juuri kroppikameroille löytyy AF-S 55-200mm VR objektiivi. Mielestäni teleissä kuvanvakaaja (VR) puoltaa paikkaansa. Todella mukava olemassa. Ja kuvanvakaajaan kun tottuu, niin tuntuu ikävältä olla ilman =)

  Esmes Englannista tai Hollannista ostettuna noita saa oikeinkin edullisesti. Tai sanotaanko, että edullisemmin kuin Suomesta, sillä eihän nuo mahdottomia taida täälläkään maksaa.

  Juuri noihin Tamronin tai Sigman laseihin en ole pahemmin perehtynyt. Molemmilla on kuitenkin huolto Suomessa. Sigmat huoltaa Foka ja Tamronit huoltaa sama liike kuin Nikonitkin, eli JAS-tekniikka.

  Jos kuitenkin ollaan pienellä budjetilla liikenteessä, niin suosittelen mielummin Nikonin 55-200 VR-mallia kuin kumpaakaan noista Sigman tai Tamronin 70-300mm malleista. 75-300mm malliin ei kannata sekaantua Nikonillakaan, vaan pitää katse tiukasti VR-malleissa.

  -Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.