Maisemakuvia vuodelta 2011 lisätty galleriaan.

Syysmyrsky LievestuoreenjärvelläKuvaa klikkaamalla isompi versio maisema galleriasta! Click picture to watch bigger version of the photo from the landscape gallery!

Maisemakuvia viime vuodelta lisätty galleriaan ja samalla avattu ”maisemakuvat vuodelta 2011”-galleria. Maisemakuvausta tulee harrastettua kyllä aika vähän ja kuten kuvista voi nähdä, niin viime vuonnakin tarvittiin hieman normaalia kovempia myrskyjä että maisemakuvaukseen muista hommista irtauduttiin. Mutta yleensä kun saa sen telen laajikseen vaihdettua tai muut hommat siirrettyä sivuun, niin yleensähän sitä aina jotain syntyy ja niin noistakin myrskyistä.

Ensimmäinen lisäämäni kuva (joka tuossa ylläkin näkyy) on lokakuun loppu puolelta. Silloin etelästä puhalti ihan kohtuullisesti ja vesipisarat meinasivat muodostua ongelmaksi, sillä ne erottuu Nikonin 14-24/2.8:n etulinssistä tosi hyvin kuviin… käytännössä pisara etulinssissä pilaa kuvan kuin kuvan. Toki se voi tuurilla osua sellaiseen kohtaan että sen voi klonettaa pois, mutta yleensä näin ei ole.

Jälkimmäiset kuvat on myös otettu Lievestuoreenjärveltä, mutta tapaninpäivänä 2011, jolloin Suomeen saapunut erittäin voimakas matalapaine myrskysi ihan kohtuudella. Myrskyä pidettiin jopa harvinaisena, mutta ei kuitenkaan poikkeuksellisena. Edellinen vastaavanlainen myrsky oli ollut vuoden 2001 marraskuussa. Ilmatietieteenlaitoksen tiedote myrskystä löytyy täältä -> LINKKI. Lumesta ja jäästä ei tämän myrskyn aikaan ollut tietoakaan, vaikka oltiin vain jonkun hassun päivän päässä vuoden vaihteesta.

Uudet kuvat löydät täältä -> Maisemakuva galleria

New photos can be found here -> Landscape gallery

-Janne

3 thoughts on “Maisemakuvia vuodelta 2011 lisätty galleriaan.

  1. Hienoja kuvia! Itse aloitin laajakulmakuvauksen vasta viime vuonna ja huomasin yllättyneenä että ei se vaikea olekaan kuin mitä luulin (mikä on syy siihen että meni 11 vuotta ennenkuin hankin oikean laajakulman…). Mutta opittavaa riittää ja en voi muuta kuin ihailla näitä sinun kuviasi. Ja varsinkin tuon huonon sään suhteen pitää ryhdistäytyä, pitää vaan keksiä sopivat paikat missä sitä kuvaa sen sijaan että käpertyy sohvan pohjalle kirjan kanssa!

  2. Meri-ihmisenä voin sanoa, että tuo kuva puhuttelee ja on karuudessaan vaan niin kaunis! Voisin kuvitella tuollaisen taulun seinälläni. 🙂

  3. Kiitokset kommentista Heini!

    Jos vaan haluat, niin tuo on aivan mahdollista saada seinällesi! Ja voin vakuuttaa että 60×90 cm canvastauluna se on myös hieno ja komeasti seinälle istuva! =)

    -Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.