Peukaloinen – Eurasian Wren – Troglodytes troglodytes – Uusi kuva lisätty galleriaan!

PeukaloinenKuvaa klikkaamalla isompi versio peukaloinen galleriasta! Click picture to watch bigger version of the photo from the Eurasian Wren gallery!

Peukaloinen (Troglodytes troglodytes) metsämaisemassa. Kävin viime kesäkuussa kuuntelemassa lapinpöllön maastopoikasten kerjuuääniä, ja siten selvittämässä kuinka moni poikanen pääsi pesästä maastoon saakka. Tällä reissulla törmäsin myös peukaloispoikueeseen. Ensin paljaalla silmällä ihmettelin, että mikä siellä kauempana oikein puunrungolla vilahti. Kohta siinä oli jälleen joku todella pieni otus… Sitten jouduin jo kurkkimaan kameran läpi, että mitä siellä vilistää. Ja kuinkas ollakkaan… useampi peukaloisen poikanenhan siellä viipotti! Jo maar oli vekkulin oloisia pikku poikasia!

Onnekseni metsämaisema, tai pitäisikö sanoa näkymä oli kohdallaan, ja hieman etäältäkin 200mm polttovälillä kuvattessa kuvasta tuli oikein mieluinen. Pidän itse tosi paljon tälläisistä väljistä kuvista, joissa kohde on osana elinympäristöään. Mutta ovat mokomat niin himpskatin vaikeita ottaa, tai ainakin minun on vaikea ottaa tämän tyyppisiä kuvia joihin olisin tyytyväinen! Ehkä olen nirso tai jotain, mutta yleensä tälläisissä kuvissa juuri näkymä on se johon en ole tyytyväinen.

Jälleen kerran kuvantekovälineenä toimi Nikon D700 runko yhdistettynä AF-S 70-200/2.8 VR:ään. Valoa oli yllätys yllätys jälleen kerran vähän, ja toiseksi käytetyin ISO-herkkyyteni, eli ISO3200 oli jälleen kerran käytössä. Mutta kun kuvanlaatu on tuolla vielä hyvää, niin mikäpäs siinä!

Isompi versio kuvasta täältä -> Peukaloinen galleria

-Janne

– — — o — — –

Eurasian Wren in the old forest. I photographed this little bird in last june, when I was studying how many great grey owl juniors had survived out of the nest. I noticed that some little thing was moved on the old tree little further away. When I next time noticed the moving again, I had to check it with my camera. There were several eurasian wren juniors moving on the ground. I went little closer and managed to got the photo above with 200mm focal.

I really like this kind of photos, that also show the surroundings of the subject. But these photos are quite hard to take (for me)! The biggest problem in my images are that the surroundings do not work… maybe I am little choosy or something. But…

Once again the picture was taken with Nikon D700 and AF-S 70-200/2.8 VR combination. There was quite a little light, so I used ISO3200 again. btw. ISO3200 is my second most used ISO.

Bigger version of the photo here -> Eurasian Wren gallery

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.