Siniukonkorento – Moorland Hawker – Aeshna juncea – Uusi laji lisätty galleriaan!

Siniukonkorento
Kuvaa klikkaamalla isompi versio sudenkorento galleriasta! Click picture to watch bigger version of the photo from the dragonfly gallery!

Ei taida olla vaikea arvata… joo, taas tulee ulkona vettä! Eli vuorossa taas kotisivujen päivitystä! Tällä kertaa kokonaan uudella lajilla, joka on Siniukonkorento (Aeshna juncea). Meillä täällä Jyväskylän kupeessa korvessa on pieni keskittymä vasta heränneitä sudenkorennoista kiinnostuneita kameran ulkoiluttajia, ja uskonkin että ensi kesänä Keski-Suomi saattaa saada uusia korentolajeja listalleen! Aika huonosti tutkittuja nämä Keski-Suomen alueet ja täällä meilläpäin potenttiaalisia paikkoja on kuitenkin aika paljon! Vaikka nämä siniukonkorento kuvat makro galleriaan tulevatkin, niin yhtään näistä ei ole otettu makro objektiivilla, vaan työjuhtana Nikonin D700 seurana toimi 1.45m lähimmällä tarkennusetäisyydellä varustettu AF-S 300/4 Nikkor + 1.4x telejatke.

Guess what? It’s raining outdoors again, so time to update homepages again! Whole new specie this time – Moorland Hawker (Aeshna juncea)! We have a small group of photographers here in the middle of nothing in nearby Jyväskylä city, that have lately interested about the dragonflies. I believe that this small group will find some new dragonfly species to Central Finland in next summer! Central Finland is quite unexplored place when talking about dragonflies, but we have here lots of potential dragonfly places! These new pictures are in macro gallery, but no macro lens is used when these photos are taken. Main workhorse has been my Nikon D700 with Nikon AF-S 300/4 lens and 1.4x teleconverter. That AF-S 300/4 is very nice dragonfly lens because of its closest focusing distance, which is only 1.45 meters!

Linkki Siniukonkorento galleriaan -> Suomeksi
Link to Moorland Hawker photo gallery -> English version

-Janne

Aeshna juncea
Kuvaa klikkaamalla isompi versio sudenkorento galleriasta! Click picture to watch bigger version of the photo from the dragonfly gallery!

Siniukonkorento - Aeshna juncea
Kuvaa klikkaamalla isompi versio sudenkorento galleriasta! Click picture to watch bigger version of the photo from the dragonfly gallery!

Common Hawker
Kuvaa klikkaamalla isompi versio sudenkorento galleriasta! Click picture to watch bigger version of the photo from the dragonfly gallery!

5 thoughts on “Siniukonkorento – Moorland Hawker – Aeshna juncea – Uusi laji lisätty galleriaan!

 1. Nonnih, se on menoa sit 😉 On hienoa kun jollekin uudelle alueelle sikiää harrastajapopulaatio, tai jos ei kokonaan uudelle, niin ainakin saadaan uusia harrastajia! Kotiseudulla kulkiessa alkaa katsella paikkoja uusin silmin ja samalla saadaan arvokasta tietoa sudenkorentojen levinneisyydestä. -Luonnollisesti myöskin kuvamateriaalia alkaa karttua enemmän 🙂 Tuo sisäänheittokuva on kyllä törkeän hieno..

 2. Jeps… oli sitä tänäänkin lähdettävä vähän kiertämään… ja huomennakin ollaan lähdössä. Saas nähdä tuleeko myöhäisyys ennätyksiä =D

  Tuosta sisäänheittokuvasta tykkäsin itsekkin valtavasti, otin tilanteesta varmaan tuhat ja yksi eri rajausta ja versiota… oli pieni homma päättää minkä väännän kuvaksi. On pystykuvaa, väljempää, eri suunnasta, eri obiskalla jne jne =)

  -Janne

 3. Kävin eilen Siikalahdella tarkastamassa olisiko siellä lintuja tarjolla (ei ollut kovin montaa). Siinä sitten kylttejä lueskellessa sain tietää että Siikalahdella esiintyy myös kaikki Suomen rauhoitetut sudenkorentolajit, ja heti alkoi liipasinsormea nykimään! Mutta tällä kertaa jäi kamera laukkuun, vaikka niitä korentoja siinä nedän edessä lentelikin ihan vaan kiusatakseen (oli turhan tuulista edes yrittää kuvata). Jos sitten parin vuoden kuluttua kun satun sopivaan aikaan käymään Suomessa…

 4. ”korento istuu heinällä” kuvauksiin tuulinen sää on ikävä, mutta tällä pienellä lyhytaikaisella kokemuksellani lentokuviin tuulisella kelillä on paremmat mahdollisuudet. Tuntuu että oikein tuulisella säällä korennot lekuttelevat enemmän paikallaan, kuin jos vertaa tyyneen keliin. Tietysti voi olla sattumaankin, olen vasta niin vähän aikaa korentoja ihmetellyt.

  -Janne

 5. Tosi hienot sivut sudenkorennoista ja kuvissa on mielenkiintoinen ote. mukavaa muutenkin että siellä järvisessä Keski-Suomessa on virinnyt sudenkorentoharrastus. Keski-Suomen korentolajistoa on kyllä tosi asiassa tutkittu Suomessa enemmän kuin missään muualla. Toisaalta kartoitettavia pienvesiä on tosi paljon…

  -Esa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.