Viirupöllö kuvia!

Viirupöllö

Kuvaa klikkaamalla isompi versio lintu galleriasta! Click picture to watch bigger version of the photo from the bird gallery!

Viirupöllö kuvia viime kesältä lisätty lintukuva galleriaan!

Viime kesä oli myyräkantojen romahduksen jälkeistä nousukautta, ja olikin jonkun verran edellistä todella hiljaista kesää vilkkaampi pöllörintamalla. Vaikka hieman parannusta edellis vuoteen tulikin, niin mistään kovin huimasta pöllövuodesta ei kuitenkaan voitu puhua. Jokunen vanha ja ”varma” viirupöllö reviiri säilyi edelleen tyhjillään, ehkä myyräkantojen romahdus yhdessä suht kovan talven myötä oli käynyt pöllöille liian rankaksi… tiedä häntä. Nyt olemme kuitenkin menossa kohti yhä parempia myyrävuosia ja näissä kuvissa poseeraavien viirupöllö vanhempien viime kesänä syntyneet poikaset kerkeävätkin elää pari vuotta hieman paksummin paremman ravintotilanteen aikana, jolloin niiden selviytymis mahdollisuudet seuraavan myyräkantojen romahduksen aikaan ovat hieman paremmat verrattuna aivan huippu vuoden (jota yleensä seuraa romahdus) kupeessa syntyneisiin poikasiin.

Viirupöllö gallerian tällä hetkellä viimeisessä kuvassa (kuva 11) viirupöllö äityli ääntelee lentopoikastensa perään. Törmäsin vanhingossa tähän poikueeseen käytyäni varmistamassa yhden risupesän varmasti olevan tyhjillään. Tuttu poikue toki, mutta olivat jonkun verran siirtyneet kun poikaset osasivat jo lentää liihotella. Emä seurasi tiukasti poikiensa perässä ja piti heitä tiukasti silmällä.

Loput neljä uutta viirupöllö kuvaa löydät kotisivujeni viirupöllö galleriasta, eli täältä -> Viirupöllö galleria

Last four photos can be found here -> Ural owl gallery

-Janne

4 thoughts on “Viirupöllö kuvia!

 1. Hieno kuva.. Mutta sinuna kuvaisin monipuolisemmin. liikettä, lentoa, eri ympäristöjä jne. Kuvat alkavat pönöydessään toistamaan itseään.

 2. Kiitokset kommentista Jorma!

  Juu kyllähän ne lentokuvat komeita olisi. Mutta etenkin viirupöllön kohdalla lentokuvat lähes poikkeuksetta otetaan tilanteissa jossa pöllö hyökkää puolustaakseen poikasiaan. Tälläiseen tilanteeseen on päädytty joko rengastus tilanteessa tai niin että pöllö on tahallaan provosoitu poikasten avulla hyökkäämään. En itse juurikaan ole rengastustilanteissa mukana, ja jälkimmäinen ei taas istu omiin toimintatapoihini sitten millään… Joten lentokuvia ei ihan tuosta vaan synny. Toki jotain poikasten ruokinta kuvia olisi mahdollista ottaa häiritsemättä pöllöjä (mikäli valo riittää).

  Toki lentokuvia olisi myös mahdollista saada syöttämällä nälkiintyneitä pöllöjä esmes talvella, mutta ei ole moisia pöllöjä vielä eteen täällä meilläpäin tullut. Enkä ole valmis matkustamaan satoja kilometrejä pöllökuvien perässä. =)

  -Janne

 3. Hej!
  Olen katsonut sinun blogia, sinulla on hienoja valokuvija.
  tykkäsin paljon niistä tähtitaivas ja revontulen kuvista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.