Ensimmäinen kertani teeren soitimella.

Tällä viikolla tuli käytyä teerensoitimella kaverini Tuomo Björkstenin kanssa. Säätiedotusten mukaan torstaiaamu näytti lupaavalta joten päätimme ”iskeä” sinä aamuna. Paikkana toimi tuttu ja turvallinen pelto Keski-Suomessa.

Saavuimme pellolle hieman kello neljän jälkeen. Edellisvuonna pelto oli tähän aikaan jo lähes kokonaan sula, mutta nyt pellolla oli vielä lunta… ja lumen alla vettä. Pystytimme telttamme edellisvuoden havointojen perusteella hieman pellon toiseen päähän. Oman telttani oviaukon jätin vastavalon suuntaisesti, toiveena päästä kuvaamaan teeriä vastavalossa. Sitten vaan telttaan makuualustan päälle pötköttämään ja odottamaan lintuja saapuvaksi…

Jonkun aikaa makailtuani mielessä alkoi pyörimään, tuleekohan lintuja ollenkaan… tuliko tehtyä turha reissu… edellisvuonna lintuja kuitenkin oli paikalla… noh,toivotaan parasta.

Juuri kun aurinko pilkisti horisontin takaa, kuului siipien suhinaa… hetken hiljaisuus… teeren ääntelyä.. lisää siipien suhinaa… linnut tulivat sittenkin. Kaksi teerikukkoa istui suoraan oviaukkoni edessä pellonlaitapuissa. Jonkun aikaa kotkotettuaan linnut hyppäsivät, levittivät siipensä ja liitivät pellolle.

Suunniteltu vastavalokuvaus ei onnistunut, linnut olivat telttani ”takana” ns. myötävalon puolella. Ei muutakun puukko esiin ja lisäämään telttaan kuvaussuuntia. Paikalla oli neljä teerikukkoa, joista yksi oli ilmeisesti nuorempi.. ja tyytyi enemmänkin vain kävelemään ympäriinsä, eikä niin perustanut ”soimisesta”.

Keli oli mitä parhain, niin tuulen kuin valojenkin puolesta; täysin tyyntä ja juuri nousevan auringon valo valaisi teeret upeasti keväisellä hangella. Edellisvuotena kamerani oli juuri tähän aikaan huollossa ja jouduin jättämään teerensoitimen väliin, joten reissu oli ensimmäinen teeren soitimeni. Reissu oli ensimmäiskseni oikein onnistunut, käteen jäi iso nippu kuvia teeristä soimassa upeassa valossa. Alla yksi maistiaiskuva.

Teeri - Black Grouse - Tetrao tetrixLoput kuvat tulevat esille kevään lintugalleriaan kun se kevään päätteeksi ”julkaistaan”.

Edit : Ottamiani Teeri kuvia löydät täältä -> Teeri galleria

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.