Komeetta C/2006 P1 McNaught!

Tulihan sitä sitten käytyä katsastamassa. Töistä tuntia aikaisemmin kotiin ja luottaen vahvasti forecan säätiedotukseen, vaikkakin taivas oli täysin pilvinen. Kuvauspaikaksi oli jälleen kerran valittu Laukaan Hyyppäänvuori. Ja kuten ennenkin tuuli oli todella miehekäs… lähtökiireessä unohtui kotiin paksummat hanskat sekä paksumpi pipo. nooh.. tarpeeksi kun palelee niin jospa ne muistaa seuraavalla kerralla ottaa sitten mukaan.

Ensimmäistä kertaa mukana oli myös uusi reppu… ja tietenkin täynnä tavaraa ,) Kyllähän sen saa lastattua hieman painavammaksi kun entisen pikkurepun. Eli ihan kohtuudella puuskutettiin ja hikoiltiin ylösnousussa. Pro Trekker istui kuitenkin hyvin selkään.

Vuorelle nousun jälkeen alkoi odotus tuulisissa oloissa… Voimakas tuuli vei loppujen lopuksi pilvet pois ja komeetta tuli näkyviin pilviverhon takaa. Kaikenkaikkiaan kuvausaikaa oli noin 20 minuuttia ennenkuin komeetta painui liian alas. Näin jälkeenpäin tilannetta summattaen olisi voinut käyttää nopeampia suljinaikoja jotta tuulen mukana kulkeneet pilvet olisivat piirtyneet tarkemmin. Kaikenkaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen että komeetan pääsin edes näkemään… Vuoren laella tuulessa seisoessa ja loputtomalta näyttävää pilvimassaa katsellessa tuli kieltämättä pari kertaa mieleen että noinkohan tuli tehtyä hukkareissu…

Ottamani komeetta C/2006 P1 McNaught Kuva löytyy täältä -> LINKKI

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.