Metsäkanalintujen soitimien tarkastusta…

Eilen tuli käytyä tarkastamassa parit soidinpaikat. Keli oli kyllä mahtava, taas oli etelä suomessa maaliskuun lämpöennätys kirjattu uusiksi… taitaa olla nyt 16.9 astetta jos en ihan väärin muista. Mutta soitimista… Suot ovat jo pinnaltaan lähes sulia, siellä täällä lammikoita joissa on vielä paksu jääkerros… mutta lumet olivat lähteneet ainakin näiltä missä kävin. Tai missä pääsin käymään. Sivutiet ovat nimittäin tooodella ”hyvässä” kunnossa… upottaa ihan reippaasti paikka paikoin. Auto onkin sen näköinen että jossain on tullu käytyä möyrimässä… Pari kertaa meinasin jäädä kiinni kun tie upotti aivan yllättäen ja vieläpä paljon… mutta mistäpä ford ”maastoauto” sierra ei selviäisi =D Jotkut sivutiet ovat vielä täysin lumen peitossa, puoli metriä näytti olevan yhdelläkin tiellä lunta minne olisi pitänyt ajaa… menemättä jäi…

Koko iltahan sitä sitten meni noita sivuteitä kolutessa ja vaihtoehtoisia reittejä etsiessä… mutta näinpä kaikenkaikkiaan noin 30 teertä, kaksi koppeloa ja yhden ukkometson, yksikään tosin ei soidinpaikalla. Kaikki metsot tapasin tieltä kivien syönnistä. Koppelot oli porukalla liikenteessä ja kukko ihan yssikseen. Kuvia ei tietenkään ole =D

edit: olisi kiva tietää mihin suuntaan teiden kunto on menossa. Eli pehmenevätkö ne vielä lisää, vai ovatko jo kuivumaan päin. Riippuu tietysti vähän tiestäkin… Täysin kuivuneitakin hiekkatie osuuksia kuitenkin tuli jo vastaan. Jäi mainitsematta tuossa yllä, että vaikka suot ovatkin noin 10cm pinnasta sulia, niin sen jälkeen alkaa kova jääkerros joka tuntuu ihan selvästi kengänpohjaan.

-Janne

2 thoughts on “Metsäkanalintujen soitimien tarkastusta…

  1. Moi! Hei olen kojuttanut jonkin verran nisäkkäitä, mutta teeren soidin kiinnostaisi. Onko täällä etelä-suomessa karjaa tammisaari akselilla mahdollista harrastaa moista?

    Juttelin muutaman iäkkäämmän metsästäjän kanssa ja he olivat täysin sitä mieltä, että ei teerien soidinta etelä-suomessa pääse nauttimaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.