Metson soidin : Toinen kerta toden sanoo?

Vuoden ensimmäinen kerta metson soitimella ei tuottanut edes äänihavaintoa metsosta… mutta josko toinen kerta toden sanoisi?

Toisen reissun päätin suunnata toiselle soidinpaikalle, jolla en koskaan aiemmin ollut vielä yrittänyt käydä metsoja kuvaamassa. Ja kuten hieman edellisessä blogikirjoituksessani lupailin, pyyhkäsin soitimen suuntaan pappa tunturilla… Pari vastaantulijaakin näkyi ja heillä varmaan oli hauskaa kun tulin vastaan iso kamerareppu selässä, johon oli kiinnitetty sivuille iso makuualusta rulla, makuupussi ja teltta… tietysti mopon tarakalla oli vielä lumikengät =)

Soidinpaikalta löytyikin pehmeästä hangesta metson jälkiä ja sijoitin telttani niiden mukaan. Illalla ei kuulunut metsoista pihaustakaan ja mietiskelinkin että noinkohan tulee taas hukkareissu. Aamulla kello täräytti ylös neljän aikaan… viiteen asti kuitenkin köllöttelin makuupussissa ja kuulostelin. Hieman viiden jälkeen puhelimeen pärähtikin isältäni tekstiviesti että onko mitään näkynyt… viestiin kerkesin vastata että ei oo metsoja näkyny tai kuulunut ja noin minuutti tekstiviestin lähettämisen jälkeen kuului tuttu rymähdys kun metso saapui soitimelle. Noin kello 05:10 metso aloitti soimisen itseltäni näkymättömissä ja sitä jatkui aina 06:48 asti, lukuunottamatta ihan pieniä hiljaisia hetkiä. Metso soi kokoajan lupaavalla suunnalla ja metson soimista kuunnellessa mielessä vilisivätkin jo seuraavan aamun suunnitelmat. Puolisen tuntia metson soinnin loputtua rupesin pakkaamaan tavaroitani. Kävin myös hieman katsomassa jälkiä, että kerkeisi päivällä vähän tehdä suunnitelmaa seuraavaksi aamuksi… mutta kuten aavistelinkin metson paikallaan pysymisestä, ei jälkiä näkynyt… Metso soi koko aamun puussa, laskeutumatta maahan ollenkaan! Sekin hieman kertoo siitä, että soidin ei ole vielä oikein täydellä voimalla käynnissä.

Hetkeksi mietin jo että empä taida seuraavana aamuna enää lähteä, mutta tässä päivänaikana on mieleen iskostunut hieman laajempi kuva jossa metso soi puussa… Eli kai sellaista lähdetään yrittämään. Toisaalta nyt se sääennusteen paljon lupailema aurinkokin tuli pilviverhon takaa näkyviin, lämpötilan noustessa auringossa +15 asteeseen, joten eihän sitä tiedä jos kukolla aamulla hormoonit hyrräisivät kun on vähän lämpimämpääkin ollut. Niinhän sitä sanotaan, että jos ei veikkaa, ei voi voittaa…

-Janne

One thought on “Metson soidin : Toinen kerta toden sanoo?

  1. Kokeillaans kommentointia nyt Opera Minin avulla 😛

    Varmaan hieno kokemus tuo viime yö! Lykkyä pyttyyn ensi yön kanssa, toivottavasti löydät niitä kukkoja kuvattavaksi asti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.