Metsonsoidin 2010 – Reissu 6 – Kolmas yö metsonsoitimella

Suoraan sanottuna, en tiedä pitäisikö nyt itkeä vai nauraa…

Mutta joo! Illalla käpyttelin metsonsoitimella olevalle teltalleni ja katsahdin sen edessä olevaa lämpimien ilmojen kutistamaa lumilänttiä, ja sain idean. Tämän soitimen ainut musta metso kun tuntuu olevan noiden lumilänttien perään, ja kun suunta on ollut oikeastaan isompaan ja isompaan päin, niin päätin kävellä pienen tarkastuslenkin näillä viime päivien soidinpaikoilla. Selvästi suurimmaksi paikaksi osoittautui se toinen paikka jossa yksi telttani jo lepää, ja kun tarkoitus oli ettei telttoja siirretä, niin valinta oli helppo. Tähän mennessä olin siis pötkötellyt yöni tuossa yhdessä ja samassa teltassa, mutta nyt ensimmäisen kerran vaihdetaan kytistyspaikkaa!

Uudessa nukkumapaikassa ja teltassa nukutti ihan makoisasti. Kännykkäni herästyskello herätti vanhan tavan mukaan puoli neljältä. Ulkona oli aikamoinen tuuli, eikä mitään oikein pystynyt kuulemaan. Näpytin kännykkään pin-koodin ja heräsin uudestaan. ”Oho taisin nukahtaa” oli eka fiilis… katsoin puhelimen kelloa, mutta siellä olikin vasta pin-koodi näpytetty. Olin ilmeisesti nukahtanut uudestaan ennenkuin kerkesin painaa kännykästä ”OK”. Eipä tullut vahinkoa, sillä kello oli vasta puoli viisi, ja ulkona tuuli edelleen aika navakasti.

Kömmin pois makuupussistani ja yritin kuunnella tuulen läpi jos jostain suunnalta kuuluisi metson soidinääniä. Lopulta tuuli hieman laantui ja korviini kantautui heikosti metson soidinääniä. Ja ihan kuin ne kuuluisivat juuri jostain sen telttani suunnalta jossa olen nukkunut kaikki muut yöni paitsi tämän. Tuli hieman sellainen ”ei voi olla totta”-fiilis, mutta toiveikkaana ajattelin että jospa kukko vielä soisi yöpuussaan ja olisi vasta lähdössä liikenteeseen. Jonkun aikaa kuuntelin, että jospa kukko lähtisi liikenteeseen. Mutta sitten kukko lopetti soimisen kokonaan!

Odottelin ja odottelin, mutta ei enää pihaustakaan soidinäänistä kantautunut korviini. Tämän johdosta päätin lähteä hiippailemaan ja tarkastamaan tilannetta. Jonkun matkaa kuusikon läpi käpyteltyäni, huomasin kun koppelo pomppasi lentoon jostain tuon toisen telttani edessä olevan lumiläntin reunamilta. Oli ilmeisesti huomannut tuloni. Pääsin perille lumiläntille, mutta ukkometsoa ei näkynyt missään. Lumiläntistä ei myöskään oikein pystynyt sanoa että oliko siinä kukko pyörinyt… Vähän ehkä siltä näytti, mutta halusiko silmät vaan nähdä siinä jälkiä, vaikkei siinä ollut niitä? Lumi olisi joka tapauksessa kantanut hieman kukkoa, mutta ehkä jotain kuitenkin näkyisi. Paha sanoa, mutta väkisin mieleen palautui että jos en olisi telttaa vaihtanut, niin olisiko nyt muistikortin täydeltä metsokuvia?

Kiertelin vielä isomman lenkin koko mäen alueella, koska jos metso vaikka olisikin siirtynyt soimaan jonnekin kauemmas. Mistään en kuitenkaan onnistunut tuota kukkoa löytämään. Mihinkähän lie hävisi? Astui viimesen koppelon, löi hanskat naulaan ja lähti syömään? Tai sitten kukolta vaan loppuivat paukut. Tiedä häntä, mutta jonnekin se katosi ja vain koppelo jäi jälkeen.

Eli mitäs sitten huomenaamuna? Foreca lupailee tälle päivälle vesisadetta, ja se jatkuisi aina iltapäivästä yöhön saakka. Kolmen aikaan yölläkin pitäisi saataa, mutta lämpötilan pitäisi olla myös pakkasella… eli tulee kai sitten lunta tai räntää. Eli ehkä metsot voisivat olla kuitenkin aktiivisia. Se mikä on varmaa, on se että ensi yöksi palaan takaisin siihen telttaan jossa alussakin yöni vietin. Tosin salettiin kukolla on joku soidinpaikkojen kiertojärjestys, ja huomenna se on sitten siinä soitimella jossa minä olin tänä aamuna =D Vai olenko aina kuorsannut niin huolella yöllä, että kukon on aamulla pitänyt etsiä itselleen uusi soidin kun ei ole hirvinnyt samalle jäädä? Rauhoittuukohan toi kukon venkslaaminen edes sitten kun lumet on lähtenyt ja koppelot hävinnyt? Jos edes sitten saisi kuvia? No nyt ainakin tiedetään se, että telttaa se ei pelkää!

Turha tässä kai on enää mihinkään muuhun soitimille lähtee pööpöilemään, yritetään tätä nyt hamaan tappiin saakka. Jos ei tule kuvia, niin sit niitä ei tule…

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.