Metsonsoidin 2010 – Reissu 9 – Kuudes yö metsonsoitimella

Jälleen lähdettiin metsonsoitimelle innokkaana, koska olihan edellisellä kerralla kuvat ollut jo niin lähellä! Eli ehkä tällä kertaa lykästäisi!

Suuntasin matkani uuteen paikkaan sijoitettuun telttaani ja kerkesin juuri ja juuri levitellä kamani teltaani, kun metso rysähti samaan kuusipuskaan kuin edellisenäkin iltana. Vaikuttaa hyvältä, ehkä tämä metso olisi kangistunut kaavoihinsa ja laskeutuisi jälleen samaan paikkaan soidintamaan aamun tultua. Kömmin suht pikapuoleen makuupussiini ja silmäluomeni alkoivatkin jo kummasti painaa ja nukkumatin maa kutsua.

Hyvin nukutun yön jälkeen heräsin kello kolmelta. Kuulin jo makuupussiini että metso siellä on jo äänessä! Nyt tarvitsisi enää odotella että se laskeutuisi maahan ja juoksisi telttani eteen esittämään temppujaan! Jos näin kävisi, saattaisin aivan hurjaksi heittääntyä ja villiksi muuttua… tiedä vaikka räpsyttäisin koko muistikortin täyteen näiden edellisten reissujen aiheuttaman turhauman johdosta! Mutta ennen sitä, ei auttaisi kuin odottaa!

Odotin ja odotin… kello tikitti ja tunnit kuluivat toinen toisensa perään, mutta kukko vaan pysyi puussa. Aamu oli kylmä, tuulinen ja pilvinen… ja se selvästikkin vaikutti kukon intoon. Hieman laiskan nihkeää alkoi kukon soiminen jo olla. Niin pitkiä taukoja että luulin jo kukon luovuttaneen kokonaan! Ja jossain vaiheessahan niin sitten kävikin… eli kukko lopetti soidintamisen tältä aamulta. Kukko ei aamulla jättänyt puutaan vaikka koppelo lenti soidin alueen läpi ja jäi puuhun vartiksi kotkottamaan. Eli ei saanut meikäläinen muistikortille täytettä tälläkään reissulla.

Huomenaamuksi lupasi samanlaista keliä… täysin pilvistä, hitusen pohjoistuulta eikä kovin lämpöistäkään. Oli helppo tehdä ratkaisu ja jäädä lusmuamaan kotiin. Nyt joutuu jo myöntämään että pikkuhiljaa ajatukset alkaa siirtyä jo muihin projekteihin. Torstai aamulle näyttää aurinkoista keliä… silloin aion vielä ainakin yrittää. Saa nähdä jääkö kymmenes reissu viimeiseksi? Meinasin jo kirjoittaa, että noinko jään ilman metsokuvia tänä vuonna? Mutta onhan minulla jo tältä vuodelta oikeastaan todella hyvät metsokuvat Skotlannin reissultani. Pystyn ehkä olemaan jo pelkästään niihin tyytyväinen =)

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.