Parempia maastokarttoja netistä! – Retkikartta.fi

Olen tähän saakka käyttänyt kansalaisen karttapaikkaa tutkiessani uusia kuvausmaastoja ennakkoon, se on vähän surkea siihen, mutta empä ole tiennyt paremmastakaan. Mutta nyt eteeni osui uusi paikka! Retkikartta.fi! On kartat hieman eri luokkaa… maastoja pystyy tutkimaan jopa 1:5000 suhteella ja on karttamerkkejäkin hieman eri tyyliin! Tämä alkaa olemaan jo luksusta… Hieman enemmän värejä vielä voisi kartassa olla, mutta ihan passeli jokatapauksessa!

Linkki: www.retkikartta.fi

Edit: Kansalaisen karttapaikka on päivittynyt. Uudessa versiossa on hieman entistä versiota suurempi karttanäkymä.

Linkki: kansalaisen karttapaikka

-Janne

5 thoughts on “Parempia maastokarttoja netistä! – Retkikartta.fi

  1. hmmm… koitin kertomasi perusteella etsiä tyhjiä ruutuja, mutta tuloksetta.
    Heitä vaikka paikan kordinaatit tms niin katsotaan samaa aluetta… Näytti olevan tuo kordinaattihaku tuossa…

  2. Yhtäkkiä katsoen kartta-aineisto on molemmissa palveluissa sama, tuo 1:5000 on suurennettu suoraan 1:15000 aineistosta (vastaa Karttapaikan 1:16000 aineistoa). Kartta-aineiston toimittajahan on Maanmittauslaitos kuten Karttapaikassakin. Toki tuolla on Metsähallituksen kohteista huomattavasti enemmän informaatiota (reitit, tulentekopaikat, pysäköintialueet jne.) kuin Karttapaikassa mikä on ihan kiva asia retkien suunnittelua varten.

  3. Julkaisimme 1.6.2012 uuden maastokarttapalvelun maastokartat.fi Se on tarkoitettu kaikille maastossa liikkuville ja toimimaan tabeilla ja kännyköilla. Sivustoa kehitetään edelleen, mutta jo nyt käyttäjä saa oman sijainnin ja maanmittauslaitoksen maastokartat helpommin käyttöön.

    Sivustossa käytetään tekniikkanan Googlen karttaohjelmaa, jossa kartan siirtäminen ja zoomaus toimii hyvin ja helposti. Samalla sivulla saa näkyviin maastokartan ja Googlen tiekartat.

    Palvelu on ilmainen / mainosrahoitteinen. Maastokartalle voi liittää oman sijainnin lisäksi muiden kohteiden sijainnin Paikkari GPS-paikantimella. Sopii myös koiratutkakäyttöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.