Suomalaisille huimaa menestystä Veolia Wildlife Photographer of the Year kilpailussa!

Vuosittaisen maailman ”suurimman”, kuuluisimman ja arvostetuimman Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year luontokuvauskilpailun tulokset ovat julkistettu! Kilpailun nimi on hieman matkan varrella muuttunut ja moni tuntee kilpailun ns. BBC:n kilpailuna, mutta myös Shelliä kerkesi nimessä vilahtaa ennen Veolia Environmenttia. Tänä vuonna kyseiseen WPY-kilpailuun lähetettiin yli 43000 kuvaa yhteensä 94:stä eri maasta.

Tänä vuonna Suomi vei aikas monta sijaa kotiin kyseisestä kilpailusta ja itseänikin lykästi kunniamaininnan verran! Tämä vuosi on ensimmäinen, kun kyseisestä kilpailusta tehtävä kirja tehdään myös Suomenkielellä! Suomeen tuli kaikenkaikkiaan kaksi ensimmäistä palkintoa, yksi toinen palkinto sekä kuusi kunniamainintaa! Aikas iso setti! Onkohan ennätys Suomen kohdalla?

Tässäpä tilastoa!

Animal Behaviour: Mammals
– Seeing off the raiders – Seppo Pöllänen (kunniamaininta)
– Courtship race – Janne Heimonen (kunniamaininta)

Animal Portraits
– Call of the raven – Jarmo Manninen (kunniamaininta)

Animals in their Environment
– Ice fox – Henrik Lund (kunnimaininta)

Creative Visions of Nature
– Fantail – Esa Mälkönen (1. palkinto)

Ten years and under
– Reflections – Ilkka Räsänen (1. palkinto)
– Call of the cuckoo – Ilkka Räsänen (kunniamaininta)
– Gull wash and preen – Ilkka Räsänen (kunniamaininta)

15-17 years old
– Moonlight rap – Niko Pekonen (2. palkinto)

Huh huh kyllä kelpaa listaa katsella, vaikka itsekkin sinne olen sotkeutunut =) Itselläni ei ollut mahdollisuutta mennä paikalle, mutta tuttavia paikalle meni, joten kuulen tunnelmat sitten jälkikäteen.

Vaikka voitinkin vain kunniamaininnan, niin on ollut mielenkiintoista seurata kyseistä prosessia. Jos jonkunlaista kysymystä on emailin välityksellä tullut… Varmistusta käytetystä laitteistosta, kuusi sivuinen kysely kaavake, hyväksyntää jos jonkunlaiseen tekstiin kirjaan, info ruudulle, kuvan croppaamiseen ja ties mihin! Kutsuja on emailiin putkahdellut jos jonkunlaisia, kuten myös hotelli listoja, aikatauluja ja vielä tupla varmistuksia jne jne. Todella perusteellista ja hienoa työtä ihmiset kyseisen kilpailun parissa ovat tehneet! Kilpailusta tulee kyllä todella laadukas kuva!

Hauskoja yksityiskohtia tuossa kyselylappusessa oli mm. etu ja sukunimen lisäksi kenttä ns. ”credit name”:lle… hieman teki mieli kirjoittaa siihen jotain tosi utopista sir Janne Heimonen tai jotain muuta =D Pystyin kuitenkin taistelemaan kiusausta vastaan. Kyseisestä lapusta löytyi myös kohta agentin tietojen täyttämistä varten. Nooh.. eiköhän nuo ole ihan tarpeen, tälläisestä puuhastelijasta tuntuu vaan äkistään oudolta nuo suurenmaailman / ammattimiesten jutut.


Klikkaa kuva isommaksi!

Kuvan joka voitti tuon WPY 2009 nisäkkäiden käyttäytymis sarjan kunniamaininnan otin joskus kun asuttiin Jyväskylässä kortesuolla. Olin koiran kanssa lähdössä ulos ja kun pääsin talon päätyyn, huomasin kun talon takana olevalla pellolla kirmasi kaksi rusakkoa kevät kiimassaan. Naaras edellä ja uros perässä… Uros oli naarasta huomattavasti innokkaampi parittelu hommiin ja olikin kuin liimattuna naaraan takapään tuntumassa, vaikka naaras teki jos jonkunlaista mutkaa juoksennellessaan. Ei naaras ihan vastarannan kiiski kuitenkaan ollut, selvästi siitä näki että ”hommat” oli käynyt mielessä silläkin. Uros rusakko yritti jopa pitää hampaillaan kiinni naaraan karvoista ettei naaras karkaisi. Ei ne mitään huomanneet kun olivat niin keskittyneitä toisiinsa, kerkesin juosta takaisin sisälle ja vaihtaa koiran kameraan ja vielä tulla ottamaan useamman kuvankin tilanteesta. Parittelua en päässyt kuitenkaan näkemään, sillä loppujenlopuksi rusakot hävisivät rannassa olevan pajukon sekaan.

Muut WPY 2009 kisassa palkitut kuvat voit katsoa täältä
-> WPY Online Gallery 2009

-Janne

4 thoughts on “Suomalaisille huimaa menestystä Veolia Wildlife Photographer of the Year kilpailussa!

  1. Eipä muuta kuin onnittelut menestyksen johdosta! Pidit aika hyvin salassa tämän jutun 😀 Hieno tilannekuva kyllä, sietikin saada palkinnon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.