Suomalaisille menestystä Wildlife photographer of the year 2011 kilpailussa!


Kuvaa klikkaamalla aukeaa isompi kuva!

Jälleen kerran suomalaiset ovat menestyneet maailman suurimmassa ja arvostetuimmassa luontokuvauskilpailussa, joka kantaa nimeä Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2011. Tänä vuonna tähän kansainväliseen kilpailuun lähetettiin kaikenkaikkiaan noin 41000 kuvaa, joista noin 100 palkittiin… eli 0.2% lähetetyistä kuvista sai palkinnon. Tähän suht pieneen prosenttiin kuului viisi suomalaista luontokuvaajaa.

Parhaiten suomalaisista pärjäsi Benjamin Pöntinen, joka voitti Snow hare -kuvallaan Animals in their environment sarjan. Myös suurin osa muista aikuisten sarjassa pärjänneistä Suomalaisista palkittiin tässä samassa eläimiä ympäristössään esittävässä sarjassa. Henrik Lund saavutti hienolla Tiptoe lark kuvallaan kunniamaininnan. Ja kolmas palkittu suomalainen tässä samassa sarjassa olin minä itse kuvallani Top spot, joka esittää metsän siimeksestä kuvattua puunlatvassa istuvaa metsoa. Kuva onkin esillä tuossa yllä.

Neljäs palkittu suomalainen on Antti Partanen, joka saavutti kunniamaininnan kuvallaan a spectrum of silk sarjassa Creative visions of nature. Viides palkittu suomalainen oli Ilkka Räsänen, joka saavutti kunniamaininnan Tern style kuvallaan 11-14 vuotiaiden sarjassa.

Palkitut kuvat!
Benjamin Pöntinen – Snow hare: Linkki
Henrik Lund – Tiptoe lark: Linkki
Janne Heimonen – Top spot: Linkki
Antti Partanen – A spectrum of silk: Linkki
Ilkka Räsänen – Tern style: Linkki

Oman palkitun kuvani kuvasin vuonna 2009, joka oli metsokuvallisesti aika köyhä vuosi omalla kohdallani. Tosin eipä niitä kovin runsaita vuosia ole vielä ollutkaan, mutta oli kuitenkin parempi vuosi kuin 2010, jolloin en päässyt kuvaamaan metson metsoa, vaikka kovasti yritinkin. Onneksi kevät 2011 pelasti ja ensi keväänä kuvien syntymiselle on jopa odotuksiakin. Olen kirjoittanut vuodesta 2009 saakka metsopäiväkirjaa blogiini, joka on ikäänkuin päiväkirja metsonsoitimille tekemistäni reissuista. Tämän vuoden wildlife photographer of the year kilpailussa kunniamaininnan saaneen kuvan tarinan voit lukea tästä -> Metsopäiväkirja 2009 – Neljäs yö metsonsoitimella.

Kaikki kilpailussa palkitut kuvat löydät täältä -> WPY online gallery

Paljon onnea kaikille kilpailussa palkituille!

-Janne

7 thoughts on “Suomalaisille menestystä Wildlife photographer of the year 2011 kilpailussa!

 1. Kiitokset Markku!

  On mukava kuulla että kuvista välittyy metsän läsnäolo. Olen nähnyt aika paljon vaivaa etsiäkseni juuri itselleni mieluista soidinpaikkaa. Eli soidinta joka sijaitsisi sellaisessa vanhassa ns. oikean metsässä, ja myös henkisi sellaisen tunnelmaa. Uskon sellaisen nyt löytäneeni, ja koska viime kevät oli ehdottomasti tähän astisista metso keväistä parhaimpani, odotukset ensi keväälle ovat aika korkealla.

  -Janne

 2. Onnea onnea! Olen tainnut alusta saakka lukea metsopäiväkirjaa joten kiva nähdä miten niistä kuvaushetkistä on syntynyt palkittu kuva. 🙂

 3. Kiitokset Minna!

  Minulle metsokuvaukset ovat olleet aikamoista puurtamista pitkän aikaa, ja vieläpä lähes nolla tuloksin. Ja vaikka nyt kuvauksissa näkyykin ehkä jo hieman valoa tunnelin päässä, en voi kieltää etteikö tuon metsokuvan palkitseminen lämmittäisi mieltäni, kun vielä on selvästi takaraivossa kaikki ne epäonnistumiset ja vastoinkäymiset. =D

  Nyt tässä on pari päivää ollut aivan hirmuiset poltteet päästä metsonsoitimelle. Taidan joku päivä lähteä pojan kanssa soidin paikalle käpyttelemään ja paistelemaan makkaraa… =)

  Toki tulee muistaa, että vaikka kuvaukset viime keväänä meni suht ok… niin sehän ei meinaa että ne jatkuisi samaan malliin ensi keväänä. Tiedä vaikka kukko on saanut lyijymyrkytyksen metsästyskauden aikana, ja hommat menee aivan uusiin puihin. Ehkä jopa ihan todennäköinenkin skenaario kun näitä männä vuosien vastoinkäymisiä miettii. =D

  -Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.