Teerensoidin kuvaukset aloitettu!!

Aprillipäivän aamuna tuli kuvattua teeriä aivan uudella suolla. Kyseiseltä suolta löytyy pienehkö lampi jonka sulamista innolla odotellaan, onhan siihen mahdollista saada bonuslajeina joutsenia ja sorsia.

Menin suolle telttani kanssa jo edeltävänä iltana. Hämärän tuloon saakka kyttäilin että jos joku satunainen nisäkäs olisi suolle eksynyt ja pääsisi sitä kameralla tähtäilemään, mitään ei kuitenkaan näkynyt. Alunperin jo illalla suolle menon ajatuksena oli että saisi nukkua yöllä vähän pidempään eikä matkaan jne tuhraantuisi nukkumisaikaa. Kuinkas kävikään… Pitkästä aikaa teltassa nukkuminen oli jopa hankalaa =) Alusta oli tasainen ja kaikkea, mutta jotenkin se vaan herätteli pitkin yötä… mm. kahdeltatoista ja kolmelta. Yöllä jalat hikosivat ja naamaa paleli… välillä tuuppasin pääni pipon kanssa makuupussiin ”kasvonreikään” jotta naaman sai eristettyä ulkoilmasta ja samalla estettyä kylmän ilman tulon makuupussiin… Kasvot kyllä lämpesivät, mutta tapa vaan tuntui ikävästi keräävän kosteutta hengityksestä pussin sisään. Puhelimen olin asettanut herättämään neljältä, koska en tiennyt kovinkaan tarkkaa aikaa milloin teeret soitimelle tulevat… kerkeisi sitten rauhassa tuusata vaatteet päälle jne. Jonkun aikaa teeriä sainkin sitten odotella… ensimmäiset linnut tulivat paikalle nimittäin 05:57.

Teerien kuvaus oli oikein kivaa pitkästä aikaa. Soidinkin oli hieman aikaisesta ajankohdasta huolimatta ihan hyvin käynnissä, poislukien ajoittaiset hiljenemiset. Kuvailin yhtä hieman sivussa soivaa teertä kun yhtäkkiä korvakuulolta kaikki ukot tuntuivat saavan piristysruiskeen. Ukot pomppivat ilmaan, suhina ja pulina kasvoivat ihan uusiin mittoihin… Katsaus keskemmälle soidinta paljastikin innostuksen aiheen… Kymmenpäinen tyttöteeriparvi oli lennähtänyt soitimelle! Jo alkoi ukkojen hormoonit hyrrätä! Tyttöteerien kanssa kameralla on kyllä ongelmia… suoheinikon seassa oleva tyttöteeri on niin pieni kontrasti ero kameralla on selvästi vaikeaa tarkentaa kohteeseen. Ehkä syy ostaa parempi kamera? ,)

Jonkun omastamielestä ihan onnistuneen kuvankin onnistuin saamaan. Parhaat valot ikävästi kuolivat hieman horisontin yläpuolla oleviin pilviin joten auringonvalo ei kerennyt ihan teeriin saakka… taustaan sitä kuitenkin saatiin. Ja pilkisti se aurinko vielä sitten hieman korkeammalta suollekkin, eli myös kovanvalon pönöjä löytyy =)

Yleensä suolta lähtiessäni olen ottanut halvan puukolla rei’itetyn teltan mukaani. Tällä kertaa päätin jättää sen kuitenkin suolle… saavatpahan teeret rauhassa tutustua uuteen tulokkaaseen eivätkä suhtaudu siihen sitten niin epäluuloisesti. Laittelin jonkunverran keppejä teltan sisään ettei tuuli vie ”kojua” mukanaan…

Edit: Ottamiani Teeri kuvia löydät täältä -> Teeri -Tetrao tetrix galleria

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.