Teerikuvausta ennen töihinmenoa…

Kello 04:11 saavuin suon laitaan. Suolla olikin jo yllätys yllätys teerenpelit menossa… noin kymmenkunta ukkoteertä oli soimassa jo pimeässä. Parvi oli aivan samassa kohtaa suolla missä eilen aamuna soitimen etsintä reissulla olin lintuja kuvannut. Linnut lähtivät välittömästi lentoon minut havaittuaan. Oletin että linnut tulevat samalle kohtaa missä olin nähnyt ne eilen ja mistä linnut tänään lähtivät, ja asettelin teltan kuvausaukon sopivasti sinne suuntaan.

Vaikkei teeriä enää näkynyt missään, kuului taas jatkuva pulputus lähes joka puolelta. Levitin telttaan makuualustan ja jäin toiveikkaana odottelemaan. Hieman kello viiden jälkeen tuli paikalle noin 20 teeren parvi (ehkä sama parvi joka eilen oli lähtenyt karkuun kun tulin tarkastamaan suota?). Linnut soivat noin 15 minuuttia puissa, ja sen jälkeen noin kymmenkunta lintua laskeutui telttani vasemmalle puolelle maahan. Ja taas tuli puukolle töitä… piti reijittää viimeinenkin ehjä seinä teltasta.

Teerillä oli tarkat paikat soidin tantereella, vaikka parvi välillä nousi ilmaan ja takaisin puihin.. linnut aina palasivat täysin samoihin kohtiin. Tästä johtuen ajattelinkin että aiemmin paikalla ollut parvi ei enää tullut takaisin soitimelle, koska alue jossa parvi oli, oli aivan tyhjä. Akka teeret eivät vaivautuneet karkeloihin osallistumaan… kotkottelivat vaan puiden latvoista ja katsoivat ukkojen touhuja. Lähin akka oli alle viiden metrin päässä telttani katosta, harmi ettei kamera taipunut millään sinne =) Teltan katon keskellä jäi laittamatta ”sade suoja” kun sen kasasin.. nyt siitä verkon läpi olikin hyvä seurata akan kotkotuksia.
Aloin jo sumplimaan töihin lähtöä kun soidin tuntui hiljenevän ja mietin että kuinka kauan parvi vielä paikalla viihtyy. Huomasin kun linnut valpastuivat, kaulat nousivat pystyyn… yht’äkkiä kaikki linnut pomppasivat lentoon. Melkein heti lintujen lähdettyä noin 10 metriä suon yläpuolelta liiteli ruskosuohaukka (kiitokset tunnistus avusta Mikko Ala-Kojolalle). Lintujen poistuttua sain tilaisuuden pakata tavarani ja suunnistaa työn raskaan raadantaan.

edit: Meinasi ihan unohtua… aamulla kaiken tohinan keskellä tökkäsin lenkkarit jalkaani (mukavempi ajaa autolla) ja unohdin toiset kenkäni kotia. Huomasin virheeni kun sain paikanpäällä auton parkkiin ja tuli kenkien vaihdon aika. Ei olisi suolle ollut asiaa lenkkarit jalassa… likipiti ettei tullut ajeltua turhaan… taas kerran reissun pelastivat kumisaappaat mitkä kulkevat jatkuvasti auton perässä.

edit2: pahimpia kirjoitushäröjä korjailtu

Suurempi kuva aukeaa kuvaa klikkaamalla.

Edit : Ottamiani Teeri kuvia löydät täältä -> Teeri galleria

-Janne

2 thoughts on “Teerikuvausta ennen töihinmenoa…

  1. Jaahas, ainakin telttojen valmistaja tykkää, kun teltat kestää pari reissua ja sitten ne onkin puukotettu palasiksi ;). Hienoja kuviahan tuota olet kyllä saanut, että ehkäpä siinä ei pari repaleista telttaa paljoa haittaa.

  2. Taas tuli tehtyä pari reikää lisää telttaan…
    Kai sitä voisi kohta jo uutta käydä ostamassa… jos vaikka joskus tarvitsee sellaista vähäreikäisempää… =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.