Uusi teerensoidin löytyi!

Aamulla kello herättämään puoli viideltä, kuudeksi pelipaikalle…

Heti autosta noustuani kuulin että nyt löytyi hieman isompi soidin… Kengät vaihtoon, kamera kainaloon ja menoksi. Päätin tarkistaa ensin lähemmän alueella olevasta kahdesta suosta…. tyhjää täynnä. Ja eikun kengän kärjet kohti toista suota… katkeamaton teeren pulina senkun jatkuu.

Suon lähelle päästyäni alkoi lintuja näkymään. Samassa osa teeristä havaitsi minut… noin kaksikymmentä teertä lähti lentoon suonlaidasta. Mutta edelleen soidinäänet jatkuivat kiihkeinä aivan suon kulmasta. Jatkoin etenemistäni vieläkin varovaisemmin…loppumetrit ryömien. Paikalla oli vieläkin kymmenkunta teertä, täydessä tohinassa. Nousin varovasti kyykkyyn ja otin todistusaineistoksi jonkun kuvan. Jäljellä olevat teeret olivat niin kiihkoissaan etteivät vieläkään tajunneet paikallaoloani… päätin ryömiä parempaan kuvauspaikkaan. Kun kuvia oli saatu riittävästi todistusaineistoksi jäin istuskelemaan suon laitaan ja katsomaan teerien kiertelyä ja pyrähtelyä.

Kymmenkunta minuuttia kanervikossa istuttuani yksi teeri pyrähtää vain noin 10m päähän eteeni, eikä voi olla huomaamatta minua. Teeri nousee välittömästi uudelleen siivilleen ja suuntaa suon toiseen päähän vieden mukanaan kahdeksan muuta teertä…

Vieläkin teerien pulina on katkeamatonta… suhinaa kuuluu sieltä täältä. Pikkuhiljaa teeriä tulee esiin sieltä sun täältä… paikalla oli varmasti yli kolmekymmentä lintua jopa neljäkymmentä. Maltan tuskin odottaa että pääsen telttaan jököttämään suon laidalle kun kaikki linnut ovat paikalla… Tuntuu aivan siltä kuin olisi voittanut täyspotin… tämä korvaa sata prosenttisesti ja ylikin entisen pienen peltosoitimen….

ps. todistusaineistoa lisätään illalla, harmi ettei ollut laajakulmaisempaa kuin 600mm matkassa =(

edit: kuvia lisätty…

Isommat kuvat aukeavat kuvia klikkaamalla.

Lisäys jälkeenpäin : Ottamiani Teeri kuvia löydät täältä -> Teeri galleria

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.