Vappu teerisuolla…

Eli taas tuli käytyä nukkumassa suolla. Olimme Tuomon kanssa sopineet että haen hänet puolen yhdeksän maissa ja lähdemme yöksi suolle. Jonkun aikaa turistuamme ja katseltuamme kuvaussuuntia löysimmekin passelit paikat teltoille. Ilta kaakaot termarista huuleen ja nukkumaan. Kellon olin laittanut soimaan kolmelta. Heräsin kuitenkin puoli kolmen kieppeissä pieneen vilun tunteeseen. Olin sijoittanut vaatteeni makuupussin perälle jotta ne olisivat lämpimiä aamulla kun ne on tarkoitus pukea päälle. Goretex housujeni lahkeet olivat kosteat kun laitoin ne viimeiseksi makuupussin perälle… enää ne eivät olleet kosteat.. vaan vähän niinkuin jäässä =) Näin jälkeenpäin säätietoja katsottuani yöllä oli ollut neljä astetta pakkasta. Ehkä vilun tunne on voinut johtua kosteudesta pussin sisällä? Myös teltta oli sisäpinnaltaan ihan huurassa.

Ensimmäiset teeret tulivat paikalle aivan yllättäen noin kello 03:15. Pakkasesta johtuen myös suo oli jäässä, joten pienikin liike teltan muovipohjan päällä aiheutti kohtuullisen äänen. Teeret olivatkin hämärässä todella arkoja… parvi lähti pois todella monta kertaa, mitä lie luulivat havainneensakkaan… välillä tuli mieleen jo että noinkohan linnut enää tulee takaisin ollenkaan. Kun päivä hieman alkoi valostua, saivat teeretkin lisää rohkeutta.

Tänä aamuna teeret jo tappelivatkin… varsinkin kaksi ukkoa tuntui olevan tukkanuottasilla kokoajan keskenään. Ensin kuuntelin että onko joku teeri hyökännyt Tuomon teltan kimppuun päämääränään karkoitaa mokoma tunkeilija suolta =D Mutta kaksi ukkoa vaan hakkasikin toisiaan siivillä teltan takana. Kyseessä olevat ukot tappelivat lähes aina noin kahden metrin päässä Tuomon teltan kulmalta. Molemmilla olisi ollut hyvät kuvausmahdollisuudet, mikäli kummallakaan ei olisi ollut juuri teerien ja kuvausaukkojen välissä pientä puuta näköesteenä =( Myös akkateeret kävivät käpyttelemässä soidinpaikoilla.. edistystä, edistystä ,)

Saas nähdä vieläkö teerikojussa tulee käytyä tänä vuonna, ensi viikolla kuitenkin panostettava enemmän vauvan hoitoon kun viikonloppu tuli juoksenneltua siellä sun täällä. Ensi viikonloppuna kuitenkin vielä metsokojuun, se on varma. Jäi vielä hieman hampaankoloon jotain… Yhtään omasta mielestäni hyvää klassista metso pönöä en ole onnistunut vielä saamaan… on vaan ”metso kurkkaa xxx takaa”, jne jne.. lähes aina ollut jotain edessä. Nooh.. jos ei tänä vuonna, niin ehkä seuraavana… tai sitä seuraavana…

Yksi kuva vielä tältä aamulta:

Suurempi kuva aukeaa uuteen ikkunaan pikkukuvaa klikkaamalla.

Edit : Ottamiani Teeri kuvia löydät täältä -> Teeri galleria

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.