Viides yö metsonsoitimella…

Lämpimät kelit tekee tehtävänsä! Metsonsoidin kiihtyy selvästi! Auringon laskun jälkeen kaksi kukkoa oli jo äänessä pidemmän aikaa! Mukava oli käydä nukkumaan kuunnellen noiden kahden ääntelyä. Yökin meni kohtuu vikkelästi ja nukuin kuin tukki… oikein säikähdin hereille kun puhelimen herätyskello täräytti kämmenpohjaan puoli viideltä… ois väsyttänyt vielä ihan älyttömästi. Pakko oli tulla pussista pihalle alkaa vetämään lisää vaatetta päälle että piristyi.

Kun sain silmät vihdoin ja viimein kokonaan auki ja korvat hörölleen… pystyin erottamaan yhden metsokukon soidin äänet pikkulintujen kiivaan laulannan seasta. Aamun kuluessa lisää kukkoja liittyi soidintamaan ja parhaaseen aikaan pystyin yksilöimään neljä eri kukkoa alueella. Aamun tuntien kuluessa huomasin myös että olin sijoittanut telttani niin, että olin sellaisessa paikassa että en päässyt kuvaamaan yhtäkään näistä soivista kukoista… kahdesta sentään näin vilauksia kun oikein venytin teltan kuvaus aukkoja.

Kerkesinkin torkahdella ja nukahtaakkin vielä aamulla… kunnes kello kahdeksan alkoi tuntua tosi vahvasti siltä että pitäisi lähteä pyllistämään sissityyliin teltan ulkopuolelle. Teltan vieressä olikin sopiva näkösuoja johon vessapaperirullan kanssa varovasti hilpaisin. Kerkesin siinä kevennystoimet aloittaa kun edessä puussa rysähti… metso liiti ja laskeutui… ja 25m päähän teltasta!! Oli kyllä kevyet ”ei voi olla totta” fiilikset… koko aamun olen odottanut ja sitten se tulee kun meikäläinen on housut kintussa teltan ulkopuolella. Lintu ei kuitenkaan minua teltan vierestä äkännyt ja jatkoi touhujaan… ja niin tein minäkin. Kevennys tuli suoritettua onnistuneesti metsonsoidinta katsellen ja vuoroon tuli telttaan siirtyminen. Kun lintu hävisi puun taakse päätin toimia ja nopeasti sujahdin telttaani ja salamana katsomaan kuvaus aukosta… pienen rapsautuksen tai jotain sain aikaiseksi ja metso hyppäsi siivilleen ja nousi ylemmäs rinteeseen… pois näkyvistä.

Siinäpä se oli reissu pähkinän kuoressa… taino, yhden tappelun kahakan kuulin, mutta näkemättä jäi… seuraavalle reissulle teltta on taas sijoitettu uusiksi. Vaihtoehtoina oli kohti vastavalo aamu aurinkoa pelkän kuulohavainnon perusteella tai kohti hieman varmempaa paikkaa jossa näin metson hyppivän jne… Tältä vuodelta vasta kaksi kuvaa plakkarissa, joten menin varmempaan suuntaan. Saas nähdä sitten miten varma paikka se sitten on.

-Janne

3 thoughts on “Viides yö metsonsoitimella…

  1. Ei ole todellista 😀 Jäit sitten oikein housut kintuissa kiinni 😀

    Mukavia turinoita olet kirjoitellut, oikein sellainen tekemisen maku!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.