AF-S 24-70 2.8 testi photozonessa…

D200:sen nokalla objektiivi näyttää aika pitkältä… ensimmäisenä tuli joku 70-200 polttovälillä oleva objektiivi mieleen =) Laajispäässä on hieman tynnyrivääristymää DX-kennolla… saas nähdä miltä se näyttää FX-kennolla. Onneksi tynnyrivääristymä on korjattavissa photoshopissa, mutta ainahan tietysti olisi kivempaa kun se olisi kunnossa jo objektiivissa. Vinjetoinnin määrä on ihan ok… Edelleen testi ei kerro mitään suoriutumisesta FX-kennon kanssa, silloin vinjetointi luonnollisesti lisääntyy.

Resoluutio on kyllä kohdallaan! 24 millin kohdalla uusi AF-S 24-70mm f/2.8G ED N antaa köröä jo täydellä aukolla AF 24mm f/2.8D nikkorille joka on himmennetty sweet spottiinsa f5.6 aukolle. Himmennettynä uutukainen ”the son of the beast” ylittääkin jo D200 kennon resoluution kuvan keskialueen piirrossa. 40mm kohdalla uutukainen vetelee täydellä aukolla samoja lukemia reunapiirron osalta kun AF 50/1.4D nikkor himmennettynä f2.8 aukolle… Ja kuvan keskialueen resoluutio pyyhkii täydellä aukolla jo sellaisia lukemia mihin kyseessä oleva 50mm prime ei kykene missään vaiheessa… Telepäässä, eli 70mm asennossa uutukaisen zoomin suorituskyky hieman laskee… Mutta edelleen piirto täydelä aukolla resoluutio käyrien mukaan on täysin vastaava mitä AF 60mm f/2.8D Micro-Nikkorilla täydellä aukolla… Photozonen kaikki mittaukset on suoritettu DX kokoisella kennolla… mutta suoritukyky näyttäisi joka tapauksessa oikein hyvältä!

-Janne

2 thoughts on “AF-S 24-70 2.8 testi photozonessa…

  1. Lainaus: ”Vinjetoinnin määrä on ihan ok… esim Canonin 24-70:sessä näyttäisi olevan tuplasti enemmän…”
    Aika rohkeasti ilmaistu kun keskiarvot 24mm ovat 0,2 vs 0,3 , 40mm ovat 0,12 vs 0,18 ja 70mm ovat 0,22 vs 0,23 Näistäkin kyllä näkyy että eroa on, joskin melko nimellisesti. Eipä noista varmaankaan kumpaakaan vinjetoinnin vuoksi jätetä kauppaan.

  2. Totta… vähän hutaisten kirjoitin… mielessä oli jotenkin vaan tuo laajispään täyden aukon ero. Taidan poistaa koko kommentin paikkaansa pitämättömänä. Kiitokset huomautuksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.