D4 kohinat vs D3s kohinat! Vertailuruutuja!

Tämän hetken kuumimpia puheenaiheita Nikon rintamalla on varmastikin D4 ja D3s välinen kohinaero! Nikonin edustajat olivat lupailleet aukon parannusta kohinoihin julkaisutilaisuudessa. Toki kyseisten kameroiden välillä on muitakin eroja ominaisuuksissa, mutta kohina ja käyttökelpoiset suuret herkkyydet ovat tänä päivänä monelle aika tärkeitä. Toki parannettavaa löytyy vielä automaattitarkennuksen, värisyvyyden ja dynamiikankin saralla, mutta tällä kertaa kohinaa kohinasta!

Mutta asiaan! Dpreview julkaisi studiosamplet Nikon D4 rungosta eri herkkyyksillä sekä RAW että JPEG formaatissa, joten nyt päästään hieman piippaamaan pikseliä! Itseäni ei JPEG kiinnosta kun en sitä kuvaa, niin tutkin kuvia RAW muodossa. ISO3200 kohdalla en kyllä löydä millään aukon eroa kohinoissa, kuten en ISO12800 kohdallakaan. Yksityiskohdatkin toistuvat aikalailla samalla tavalla pikselitasolla tarkasteltaessa. Toki D4 voi saada hieman etulyöntiä kohinoihin kun 16mpix kuva pienennetään 12mpixiin, mutta kovinkaan valtavista eroista ei tällöin puhuta.

Olen oikeastaan aika iloinen nämä kuvat nähtyäni että päädyin ostamaan D3s:n. Toki d4 varmastikin on hintansa veroinen, sillä vaikkei kohinassa eroja olisikaan RAW-formaatissa, niin toki eroja voi olla, ja onkin muualla kameran ominaisuuksissa.

Dpreviewin vertailuun pääset klikkaamalla alla oleva kuvaa!


-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.