Digijärkkäreillä HD-videon tekoon…

Ensimmäisiä Canonin 5D mark II:sella kuvattuja videoita on putkahdellut nettiin. Kyseinen kamerahan pystyy tallentamaan 12min 1080p laatuista HD-videota. 12min rajoitus muodostuu FAT32 tiedostojärjestelmästä, jonka suurin tiedostokoko on neljä gigatavua. Mutta harvoimpa tuollaisia videoita tehtäessä kohtaukset ovat kahtatoista minuuttia.

Tässä Vincent Laforetin tekemä video -> Vincent Laforet – Reverie

Ja tietysti ”Behind the scenes”-video -> Reverie – Behind the scenes

Itselläni video ei Firefoxilla auennut vaikka Quicktimen asensin, mutta IE:llä video lähti pyörimään.

Aika hyvä setti obiskoita joita on käytetty tuon videon tekoon…

FD 7.5mm f/5.6 (converted to EF mount)
EF 16-35mm f/2.8L II USM
EF 24-70mm f/2.8L USM
EF 50mm f/1.2L USM
EF 85mm f/1.2L II USM
EF 135mm f/2L USM
EF 200mm f/1.8L USM
EF 400mm f/2.8L IS USM
EF 500mm f/4L IS USM
TS-E 24mm f/3.5L
TS-E 45mm f/2.8 

-Janne

3 thoughts on “Digijärkkäreillä HD-videon tekoon…

 1. Mä en haluaisi mitenkään esittää mitään kehityksen jarrua, mutta en vain käsitä maailmassa, jossa videokameroiden skene on lähes yhtä suuri kuin kameroidenkin, että mihin näitä video-ominaisuuksia tarvitaan?

  vai ollaanko jo todella siinä tilanteessa, jota dpreview pohdiskeli varovasti D300 arvostelussaan: ”Nikon’s biggest problem now will be bettering the D300; it raises the bar to a new high, and represents the state of the art”

  Eli ollaanko jo tilanteessa, jossa ei enää keksitä mitään järkevää kehitystä, joten aletaan imppaamaan video-ominaisuuksia? Vaikka kyseessä oli kamerakohtaisesta arvostelusta, pätee tuo mietelmä mielestäni koko skeneen tällä hetkellä (kummallakin johtavalla merkillä)…

  Tosin olen väärä henkilö pohtimaan tällaista….mutta pohjimmiltani olen sitä mieltä, että eikö videokameroita voi pitää omanaan ja järjestelmäkameroita omanaan?

  Tai voisiko kuluttajaluokan videokameroihin alkaa kehittämään optiikanvaihto-mahdollisuuksia?

 2. Mielestäni olet oikeilla jäljillä… Kyllähän asia taitaa niin olla että jotain mullistavaa on aina keksittävä että kameroita saadaan myytyä. Tasainen tulos, ilman kehitystä ei välttämättä kelpaa osakkeenomistajille. Ei voi ns. pysähtyä, koska muut menee eteenpäin ja vie leivän suusta.

  Jos jossain uudessa kamerassa olisi kirkkain ja suurin optinen etsin, ei se saisi samanlailla kuitenkaan palstatilaa medioissa kuin mitä tälläinen video juttu saa… kamera-sarallakin on vielä paljon kehitettävää mielestäni, mutta tää video on nyt tätä viimeisintä hypeä.

  Onhan tällä videon lisäämisellä myös markkinallisia (onko tollasta sanaa) näkökantoja. Ehkä voidaan saada järkkäreiden pariin taas lisää pokkarikäyttäjiä, kun on kiva video ominaisuus. Viittauksiahan on ollut myös että 5d2 kuvanlaatua/syväterävyyttä jne vastaava videokamera maksaa tyyliin 100ke. Ja jos tuollaista kuvanlaatua halutaan videoharrastaja piireihin (kuten luulen että halutaan), niin kyllähän 5d2 myy silloin aivan perkeleesti sinne suunnalle… Ja samalla taas saadaan myytyä lisää objektiivejä jne… Kyllä rahaa kolisee CaNikon kassakoneisiin…

  Itse en ole oikeastaan muodostanut mielipidettä tuosta video ominaisuudesta… en tiedä tulenko moista käyttämään vaikka sellainen löytyisikin… Voisihan se toisaalta olla ihan jännäkin testata… Tiedä miten sitä innostuisi. Toisaalta, ei minua häiritse vaikka järkkärissä video on, vaikken sitä itse käyttäisikään.

  Mielenkiintoista on kuitenkin nähdä mihin homma menee ja alkaako tavan järkkäri kuvaajat viemään pienillä dokumentti pätkillään jossain vaiheessa leipää ammattivideo miesten suusta? Vähän kuten on parjattu digitaalikameroiden kuvatulvan tekemän Valokuvaajille. Tuleeko ammattitason videoinnista ns. jokapojan harrastus?

 3. No en muuta osaa sanoa kuin että HUH! On meinaan melko laadukasta jälkeä tuolla samplevideolla. Tuohan olisi piilokojussa aika nannaa valovoimaisen lasin kanssa vaikka karhujen koitoksia tallentaa..tai sudareitten…tai lintujen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.