EOS 7D

Uusia huhuja… Eilen POTN:issa joku kertoi kamerakauppiaan vihjanneen että tänä syksynä tulisi 5D mk2, jossa olisi 16Mpix kenno. Samaan syssyyn ilmestyi UPC tietokantaan (josta 40D:kin löytyi) EOS 7D… Ehkä kyse voisi olla samasta vermeestä. Aika suuri mallinimen muutos 5D->7D… ehkä siinä on sitten erojakin kunnolla. Sääsuojaus olisi poikaa, ja jos se on 40D:henkin tulossa niin… Eiköhän nuo parin viikon sisällä selviä…

UPC tietokantaan tästä -> Linkki

-Janne

3 thoughts on “EOS 7D

  1. Tuollainen päivitetty 5D käytännössä pakottaisi myös Nikonin kehittämään oman täyden koon kennolla varustetun rungon. 5D on kyllä kelpo peli, mutta monilta osin hieman keskeneräisen tuntuinen. Ehkäpä 7D on sitten sitä mitä 5D:n olisi pitänyt olla alusta alkaen. Toivottasti sellainen on siis tulossa.

  2. Juu, olisi ihan hyvä saada Nikon mukaan FF-kenno karkeloihin. Nikonin myynti olisi kuitenkin sen verran suurta että se saattaisi vaikuttaa myös Canonin hintoihin. Nyt on ollut paljon huhuja Sonyn tulevista rungoista jotka olisi 1.25x ja FF kennoilla. Eli kyllä se ”iso” kenno vaan tekee tuloaan. Hyvä niin! Mielenkiintoista nähdä miten Sony sijoittuu markkinoille…

    Hieman harmittaa nämä 2x croppi kennoiset. Heillähän optiikka on suunniteltu vain pienille kennoille ja kennon suurentaminen ei ole mahdollista. Kuvanlaadullisesti vähän huono juttu, varsinkin kun niitä pikseleitä näyttää olevan aika pakko lisätä ja lisätä. Kennotekniikka tietysti kehittyy… mutta sama tekniikka se on sillon niissä isommissakin kennoissa ja kuvanlaatu on sillonkin niissä parempi.

  3. Jos Sonylta on tulossa uusia kennoja esimerkiksi 1,25x ja 1x kertoimilla, niin ne tulevat taatusti myös Nikonille. Ymmärtääkseni Nikon toimittaa Sonylle laitteet kennojen valmistukseen. En tiedä millä ehdoin Nikon on toimittanut laitteet, mutta varmasti yritysten välillä on jotain yhteistyötä. Miksi Nikon toimittaisi laitteet kilpailijalle, joka ei anna omaa teknologiaa vastineeksi? Pelkästä rahasta ei voi olla kysymys, sillä Nikon on tällä alueella erittäin vahva tekijä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.