Merkin vaihtoa Canonista Nikoniin…

Nikonin kamerajulkistukset oli vaan niin kovia että paatunut Canonistikin taipuu ja vaihtaa merkkiä. Kohta ei kameralaukussa enää lepää vaaleita kaunottaria vaan hieman tummempi hipiäisiä vastaavia. 30D + akkukahva ja EF 85/1.2L II USM on vielä myymäti. Muista tamineista kaupat onkin jo aikalailla sovittuna.

Nikon D3:sen toimitusten pitäisi alkaa marraskuussa, joten ajattelin tehdä pelimiesliikkeitä ja pistää heti varauksen menemään. Jospa uuden rungon saisi sitten inhimillisessä ajassa. Soittelinkin luottofirma Telefotoon ja olinkin ensimmäinen D3 varaaja… D300 listalla sitävastoin oli jo kolme nimeä.

Hieman olen tuossa Nikonin linssitarjontaa selaillut läpi ja kyllähän sieltä itselle mieluinen setti löytyi. Laajispää hoidetaan kuntoon AF-S 17-35/2.8D ED-IF zoom-nikkorilla… ko. mötikän pitäisi olla aika kiva suoriutuja polttoväliluokassaan. Seuraava hankinta onkin luultavasti AF-S 105/2.8G ED-IF VR micro-nikkor… Neljän aukon  VR II kuvanvakaaja on aika ehdoton peli jos vähänkään käsivaralta meinaa kuvailla. hmm… Onkohan tossa obiskassa muuten jalustapantaa? Tai saako siihen sellaista?? Vai oisko se AF 200/4D ED-IF micro-nikkori sittenkin parempi peli. Nooh.. kattellaan. Telepäätä alkuun tulee joka tapauksessa hoitamaan AF-S 300/2.8 ED-IF VR nikkor ryyditettynä 1.4x ja 2x telejatkeilla. Sitten joskus kun on rahat kasassa AF-S 500/4 VR nikkoriin niin kolmesatasen voipi vaihtaa AF-S 200/2 VR nikkoriin. Mutta tälläsellä setillä ois tarkotus ainakin vielä tässä vaiheessa lähteä liikenteeseen…

…Ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun… maaaarraaaskuuu….

-Janne

4 thoughts on “Merkin vaihtoa Canonista Nikoniin…

  1. Nikkor 105mm f2.8 VR ei sisällä jalustapantaa eikä sellaista ole saatavilla lisävarusteena. En kuitenkaan usko, että tarvitset sellaista. D3 on sen verran jämäkkä runko, että tasapaino on varmasti ihan kohdillaan. Jalustapanta veisi vain turhaan tilaa tarkennusrenkaalta, joka on varsin hyvän kokoinen.

  2. Totta turiset! Eikä tuo 105vr micro ole kovin painavakaan… Eiköhän ne rungon kanssa ihan nätisti jalustalle istu. Sitä kun on tottunut noihin niti-nati akkukahvoihin niin kerkesin illalla vähän unenpöpperössä jo säikähtää jalustapannan puuttumista.

  3. Hienoa Janne! Pelimiehen liike ja oikea aika hypätä N-junaan.

    D300 ennakkotilauksessa ja Ac-fotosta on tulossa jo Nikkor 50mm/1.4.

  4. Eiköhän sitä lasivitriiniä pidä alkaa täydentämään jo hyvissä ajoin täälläkin, on sitten kaikki pienet kullannuput valmiina kotona kun runko saapuu =)

    edit: Ja KIITOKSET kannustavista sanoista! Näitä onkin kuultu ihan tarpeeksi : ”Ei kannata”, ”HULLU”, ”Ei kannata”, ”Ei mitään järkee”…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.