Nikon AF-S 14-24mm f2.8G ED Nikkor – Uusi laajakulmien standardi?

Jos ei standardi, niin ainakin pirun lähellä sitä! 16-9.net julkaisi testinsä Nikonin uutukaisesta AF-S 14-24/2.8 Nikkorista ja ei voi muuta sanoa kuin että HUH HUH!!! Ennen kuvanlaadullisesti hyvänä pidetty Canonin EF 24/1.4L saa Nikonin zoomilta sellaista tukkapöllyä että oksat pois. Tietysti Canonista löytyy suurempi aukko jota vastaan Nikonilla taas ei ole mitään sanottavaa… Mutta katsokaa itse ja ihmetelkää!

Linkki -> AF-S 14-24/2.8 @ 16-9.net

Hieman testailtuani keskiviikkona saapunutta Nikonin AF-S 24-70/2.8 normaalizoomia ja tätä ”testiä” katsellessa… väkisin hiipii mieleen ajatus että millaisia mahtaa olla ne kauan huhutut Nikonin valovoimaiset AF-S primet jos ne joskus markkinoille paukahtaa…

ps. Canon käyttäjille… jos uusi Nikkor näyttää liian hyvältä ja mieli tekisi, mutta merkinvaihto ei tule kysymykseen. 16-9.net alkaa myydä ”Nikon G -> Canon” adapteria jolla kyseisen optiikan saa Canonin keulalle sijoitettua niin että aukon valinnat toimii kamerasta käsin ja tarkennus äärettömään on mahdollista. Samaa adapteria käytettiin kyseisessä testissä… Nikonin G-merkintä merkitsee että objektiviissa ei ole aukkorengasta.

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.