Nikon AF-S 300/2.8 IF-ED VR Nikkorin jalustapanta – Osa 2

Jokunen aika sitten raportoin (täällä -> Linkki  ), että vahingon seurauksena sain jalustapannan poikki omasta AF-S 300/2.8 VR nikkorista, jossa ei ollut enää takuukaan voimassa. Soittelin sitten Nikonia Suomessa huoltavaan JAS-tekniikkaan ja kysyin varaosan hintaan… hinnaksi ilmoitettiin 89,90 euroa + työt. Vakutuuksen omavastuu siitä tietysti jäisi itselle maksettavaksi… Lähetin objektiivini sitten JAS-tekniikkaan huollettavaksi.  Sieltä tulikin heti objektiivin sinne saavuttua emailia, että varaosa on tilaustavaraa jopa Japanissa… että vasta viikolla 1. saavat varaosan ja pääsevät objektiivin kimppuun.

Tämän viikon perjantaina objektiivi tulla tupsahti sitten takaisin… ja pitihän se heti hakea että pääsee pällistelemään paljonko lysti maksoi. Yllätys oli suuri kun laskussa luki ”free of charge” ja laskutus osoitteeksi oli merkattu Nikon. Että eihän siinä… ilmeisesti jalustapannan ei pitäisi katketa… eli korjaus meni Nikonin piikkiin. Aika esimerkillistä toimintaa JAS-tekniikalta ja Nikonilta. Ei voi olla kun todella tyytyväinen!

Mielenkiintoista olisi tietää kuinka homma on edennyt että se on mennyt ns. takuuseen, eikä vaan suoraan laskutettu hommaa minulta. Aika kivasti alkoi vuosi joka tapauksessa… ehkä tämän voisi ajatella pienenä myöhästyneenä joululahjana tai uudenvuoden lahjana =)

Kiitokset!

-Janne

7 thoughts on “Nikon AF-S 300/2.8 IF-ED VR Nikkorin jalustapanta – Osa 2

 1. Oli varmaan kyll hieno yllätys kun raha on nyt arvokasta. Mites oliko putki siis koko ajan Tekniikalla vai sinulla kuitenkin? Oisko tuo korjaus menny Nikonin tuotevastuuseen joka on 2v? Kyllä Nikon haluaa pitää asiakkaat tyytyväisenä näinäkin aikoina, mut JAStekniikalle propsit!

 2. JAS-tekniikkalla se oli. Eipä silloin paljon mitään kuvattavaakaan ollut onneksi. Voi olla että tuotevastuulla jotain tekemistä. Pääasia että homma hoitui hyvin =)

  -Janne

 3. Aika ryöstöhinnoissahan nuo jalustapannat ovat kyllä, merkistä riippumatta (Nikon että Canon), ja varsinkin jos niitä joutuu erikseen ostamaan niin laittaisi ainakin allekirjoittanutta sapettamaan maksaa ~100 euroa metallinpalasta.

 4. Juu kyllä ne hinnoissaan on… jotenkin oletin että tuo osa olisi maksanut vieläkin enemmän kun on tuollainen kiinteä, ei kaupasta saatava malli. Tuohonhan vaihdettiin pelkästään se objektiivin ympäri kiertävä osa… eli ruuveilla kiinni oleva ns. jalka-osa on vanhaa.

  Kalliita vetkeitä, mutta kun miettii itse obiskan hintaa niin eihän tuo niin hirveästi ole tuo satanen =)

  -Janne

 5. kävi kesällä itsellekin tuommoinen free of charge 🙂 taisi olla 4 päivää ennen neste rallia sanoi SB-800 sopimuksen irti lievän savunhajun kanssa ei ole ollut pitkilleen takuuta enää no rallissa jätin nikonin kavereille sen kun olin jo ostanut uuden kun ajattelin ettei vanhasta tule peliä enää… no sitten taisi mennä 3 viikkoa ja soitin JAS tekniikalle että mitenkä on aikataulut.. no sieltä vaan kuului että katsellaan pikapuoliin ja kysyin hintaa niin kuului vaan nikon suomi on sanonut special takuun siihen…

  no sitten jo piti itsekin sanoa että eipä sillä kiire olekaan millon kerkiätte 🙂

  harmi vaan kun sitten oli 2 salamaa ja piti ostaa tietysti jalustat ja sateen varjot uusiksi leluiksi 😮

  -Atte

 6. Kyllä tuollaiset on aina mukavia tapauksia… silloin tulee aina mieleen että ”ihan oikean merkkiset kamat taitaa repusta löytyä” =)

  -Janne

 7. No ei ehkä takuuseen olisi mennytkään, mutta kuluttajansuojalain mukaiseen virhevastuuseen kyllä, ehdottomasti.

  Joten kyllä tuollaisen osan tuleekin kestää tuon hintaisessa kapistuksessa vuosia. Takuu on elinkeinonharjoittajan mainosväline, sillä ei tee mitään! Virhevastuu on taasen eduskunnan säätämä kohta kuluttajansuojalaissa, joka on pakottavaa oikeutta maassamme.

  Juristi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.