Nikon AFS 300/2.8 VR ja Sigma EX 500/4.5 APO DG HSM kokoero…

Vasemmalla Sigma 500/4.5 + D3 ja oikealla Nikkor 300/2.8 VR + D300… Ei ole suuri kokoero. Sigmasta tosi näpsäkän kokoisen tekee rungon ohut rakenne… Istuu tosi näpsäkästi pieneen kätöseeni. Nikkor on livenä aika paljon suurempi molisko. Myöskin objektiivien painot ovat aika samoissa, vaikka Sigma on paperilla vähän painavampi, ei eroa oikeastaan edes huomaa kun objektiivejä pääsee hypistelemään!

Tästä kaksikosta Sigma on vielä jonkun verran Nikkoria halvempi, tosin puuttuuhan siitä kuvanvakaaja. Rajalacamera on antanut ainakin Suomen luonnonkuvaajien jäsenille aika kivoja tarjouksia koskien kyseistä Sigmaa ,)

Kiitokset vielä kerran Juhalle kun viitsit käydä Sigmaa vilauttamassa! Objektiivi oli juuri niin kompaktin ja näpsäkän oloinen kuin sen muistinkin olevan…

Lisäys: Muistutuksena vielä, että artikkelini AF-S 300/2.8 VR Nikkorista löytyy kotisivujeni artikkelit osiosta, eli täältä -> JanneHeimonen.net – Artikkelit

-Janne

6 thoughts on “Nikon AFS 300/2.8 VR ja Sigma EX 500/4.5 APO DG HSM kokoero…

 1. Mitenkäs kuvanlaatu sitten 🙂 Sigma on erittäin kiinnostava optiikka ja tuollaiseen voisi vielä rahansa laittaakin ilman vararikon pelkoa 😀 Jos laatu on samaa luokkaa kuin 150/2.8:n, niin turvallinen ostos kyseessä.

 2. Sigma 500mm f4.5 on varmasti kätevä objektiivi, jos haluaa eroon telejatkeista, mutta muuten objektiivi on melkoinen ”väliinputoaja”. Esimerkiksi Canon 500 f4 IS maksaa vain reilun tonnin enemmän ja kestää vielä 1.4x telejatkeen. Lisäksi tulee vielä kuvanvakaaja päälle.

 3. Eiköhän tuo Sigmakin sen telejatkeen kestä… ja AF:kin toimii kun tuuppaa kaveriksi oikean jatkeen. Sigmaa irtoaa kuitenkin ihan karvan päältä kolmeen tonniin Suomesta… kyllä siinä jää ihan hyvä hintaero vielä Canonin vastaavaan… Tän päivän kurssilla eroa tuleepi noin 2200 euroa, jos jenkkilästä ostaapi kvanonin.

  En tiedä miten tuo Canon taas tuli kuvioihin mukaan, se kuitenkin vähän huonosti Nikoniin istuu… Ehkä sellainen hieman väliinputoaja Nikonin keulille ,)

 4. Minulle ainoa syy siirtyä Canonin leiriin olisi tuo 500/4L IS, sekä parempi 2x -telejatke. Onneksi on kuitenkin tuo Sigman vaihtoehto, pääsee ison tykin makuun hieman siedettävämmällä sijoituksella!

 5. No ei oo kummonen syy ,)
  Halpahan se on kyllä, kun on jo niin iäkäskin… Mutta on se 5300 euroa rahaakin. Ja tietty kalliistuuhan se kokoajan kun dollari kirii euroa ihan hyvää tahtia.

  Ihan passeli peli kuitenkin…

 6. Mulla on ollut Sigman viissatanen (Minolta/Sony) vuodesta 2001, joten kokemusta piisaa. Optisesti se ei jää huonommaksi, tarkennus jättää sitten enemmän toivomisen varaa. Myös mekaaninen laatu on ollut ongelmana, bajonetin puoleinen pää tuppaa ajan kanssa löystymään (vain kolmella ruuvilla kii). Lisäksi käsivarakuvaukseen hieman hankala balanssi, 300 mm istuu paremmin. Vaan en ole heti poiskaan vaihtamassa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.