Nikon D3 ja D300 toimitukset!

Taitavat pikkuhiljaa alkaa… Rajala Camera on jo laitellut ihmisille emailia että Nikon D300 toimitukset alkaisivat maanantaina 3.12.2007… saas nähdä kerkeävätkö muutkin liikkeet samaan hötökkään. Maailmallahan D300:sta on ollut saatavilla jo useassa liikkeessä ihan hyllytavarana asti… Esimerkkeinä AC-foto ja BHphotovideo.

Myös D3:sta on alkanut jo saamaan sieltä sun täältä… ihmiset ovat raportoineet ainakin Australiasta ja Ranskasta, että ovat saaneet runkonsa… jopa ilman PRO-statusta ja NPS jäsenyyttä. Dpreviewissä oli myös jokunen kommentti että ritzcamera saisi joulukuun ensimmäisellä viikolla TUHAT(!!) D3 runkoa ja että kaikki ennakkovarausjonossa olevat saisi runkonsa silloin. Jossain vaiheessa joku olikin kysellyt D3 jonosta Ritzcamerasta… ja taisi olla sillon jo yli 400 ihmistä jonottamassa runkoaan…

Saas nähdä milloin Suomessa D3 toimitukset alkavat… hieman on ympäri maailmaa peloteltu että normi harrastajat ja ihmiset jotka ei ole NPS:n jäseniä saisivat runkonsa vasta joskus tammi-maaliskuussa… en kyllä usko ennenkun näen =) Jotkut yritykset Suomessakin ovat joutuneet antamaan Nikonille selvitystä kenelle runkoja on menossa… Jotain tietoja on kai toimitettu suoraan Nikonin päämajaan. Kuitenkaan Canadassa esiintyneitä, varauksia tehneille välitettyjä täytettäviä lappuja en ole Suomessa kuullut pyörivän.

Monelle ihmiselle harmittava tilanne on se että ainakaan BHphotovideo ei toimita Nikonin runkoja ulkomaille… ilmeisesti joku sopimus Nikon USA:n kanssa. Mutta ainakin Saksasta AC-Fotosta D300:sta suomeen saa, ja takuutkin sillon toimii… D300:sen nopeamman sarjakuvauksen mahdollistavaa pystykuvauskahva MB-D10 sen sijaan saa USA:sta suomeen… ja maksaa esimerkiksi BHphotovideossa 260$… Kun digikameratarvikkeesta on kyse niin tulli on 0%. Eli pelkkä akkukahva kotiovelle kannettuna postikuluineen ja alveineen tulee maksamaan noin 250 euroa… Aika iso ero Suomen hintoihin… Suomessahan tuosta taidetaan järestään pyytää yli 400 euroa.

Lisäys 1 – 30.11.2007: Joihinkin kamerakauppoihin suomessa oli eilen jo tulla tupsahdellut d300-runkoa. Eli hätäisimmillä on tilaisuus jo sellainen saada… Helsingissäkin yhdessä kaupassa oli kaksi runkoa maannut koko päivän hyllyssä, koska liikkeessä ei ollut yhtään ennakkovarausta… kai ne on siellä vieläkin =)

Lisäys 2 – 30.11.2007: Myös D3:set ovat matkalla suomeen ja tulla tupsahtavat toimittajille ihan näillä näppäimillä. D3-runkoja varanneiden ei kannata kuitenkaan innostua, kyseessä on todella pieni erä joka taitaa kokonaan mennä lehtitaloille jne… harrastajille niitä ei riitä =( Jotenkin tuntuu siltä että joku ei suomen päässä oikein hoida hommiaan! On se ihme että jotkut kamerakaupat saa tuhat runkoa ja suomeen tulee vaan kymmenkunta… onhan niissä kamerakaupoissa todennäköisesti enemmän varauksia mitä koko suomessa… mutta jos siitä edes sata irroittaisi suomeen niin tilanne olisi jo paljon valoisampi. Huutia Nikon suomelle! Alkaa tuntua että se on vaan joku suojatyöpaikka eikä ihmisiä siellä edes kiinnosta saada runkoja suomeen!!

Lisäys 3 – 30.11.2007: Porin Rajalaan oli tullut viisi kappaletta d300-runkoja jo tänään. Rolseenille onnittelut uudesta rungosta ,) 

-Janne

6 thoughts on “Nikon D3 ja D300 toimitukset!

 1. Mitä harrastaja tekee D3:lla. D3:lle alkaa olla käyttöä silloin pystytte sen kuvillanne hankkimaan.

  t. Ihmettelijä

 2. >>Mitä harrastaja tekee D3:lla.

  -Kameroilla yleensä kuvataan.

  >>D3:lle alkaa olla käyttöä silloin pystytte sen kuvillanne hankkimaan.

  -Aika mielenkiintoinen näkemys… Kuvista tuleva rahavirta buustaa ihmisessä jotain ominaisuuksia jolloin D3:sen ominaisuudet alkaa olemaan tarpeen?

  -Janne

 3. No Jannehan on suuren luokan välineharrastaja, eikait niillä kuvilla mitään merkitystä ole ;). No, osaahan se Janne kyllä kuvatakkin, tosin julkaisutahti on hitaanpuoleinen.

 4. Vittuilkaa vaan… =D
  Nimettömänä se on helppoa ,)

  Luontokuvaus on ollu kyllä nyt todella vähissä… vähän liian vähissä. Kotialbumi kuvia on vaan syntynyt… nekin pääosin panan tz3 pokkarilla.

  Suunnitelmat on kuitenkin huimia… ja toivottavasti niitä aletaan pikkuhiljaa toteuttaa kun päästään kaupungista pois… sitä ennen yritetään keskittyä vaan taustatöihin ja kartoituksiin…

  Mutta kyllä koskikaroja ja kanalintuja pitää vähintään käydä ennen ensi kesää kuvaamassa. Ja onhan miulla monia vuosia vielä kai aikaa kuvailla… luulis että ainakin 50 vuotta. Ei kai kaikkia kuvia tarvitse ottaa yhtena-kahtena vuonna =)

  -Janne

 5. Kuvaamisessa nyt yllättäen tarvitaan kameraa ja D3 on käsittääkseni sellainen, eikös? Janne ei tietääkseni myöskään brassaile autoilla (Fordi ei ainakaan meillä päin ollut sellainen, itse ajan vanhalla Opelilla), joten kait sitä saa harrastukseensa upottaa sen verran kuin hyväksi näkee. Mikä hitto se on Suomessa ja meissä suomalaisissa vikana, kun ei kestetä sitä, että joku hankkii jotain kallista ja nauttii harrastuksestaan omalla tavallaan. Jos talous on balanssissa, perhe elätetään ja äijä hankkii leipänsä omalla työllään ja maksaa vermeet omasta pussistaan, niin mitä se kelleen kuuluu mitä ostaa ja miten! Ugh.

 6. Itsekin vaihdan D2X:n D3:een heti kun vaan mahdollista, ja vain kuvaamisen takia. Eipä sitä rahaa liikaa ole, mutta jos joskus ostaa kunnon kameran, niin… Ja vanhalla Fiatilla ajelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.