Nikon D3 ja D300 toimituspäivät…

Nikon Japanin sivuilta joku oli kaivellut seuraavat toimitusten alkamis päivät. Tiedon mukaan D3 tulisi 30.11.07… ja D300 viikkoa aikaisemmin, eli 23.11.07. Sivuilla oli myös maininta että uusien runkojen mukana jaettaisiin ilmaiseksi 300 000 kappaletta Nikon Capture NX 1.3 ohjelmistoja.

Lisäys: 30.11.07 tulevat myös seuraavat objektiivit: AF-S NIKKOR 14-24mm F2.8G ED, AF-S NIKKOR 24-70mm F2.8G ED ja AF-S NIKKOR 400mm F2.8G ED VR. AF-S NIKKOR 500mm F4G ED VR sekä AF-S NIKKOR 600mm F4G ED VR tulevat vasta tammikuussa 2008.

-Janne

5 thoughts on “Nikon D3 ja D300 toimituspäivät…

  1. Koskahan tuota 1.3 -päivitystä pystyy lataamaan, ohjelmahan on menossa versiossa 1.2 tällä hetkellä. On älyttömän hyvä että tuota Capturea saa nyt kameran mukana, on se sen verran kingi softa! En ole katunut päivääkään sen ostamista.

  2. En ole vielä kerennyt edes ilmaisversiota testaamaan. Mutta toivottavasti se oman runkoni mukana tuleepi… Aika paljon NX:ää on kehuttu.

  3. Pikemminkin aika paljon haukuttu. NX:n käytettävyys on todella surkea. Jostain kumman syystä NX perustuu täysin kustomoituun käyttöliittymään, jonka käytettävyys on vähintäänkin kyseenalainen. Lightroom ja Aperture ovat käytettävyydessä valovuoden edellä.

    Itse kuvankäsittelyn suhteen NX on toki mainio työkalu. Se ei kuitenkaan paljoa lohduta, kun arkistoissa on tuhansia kuvia, jotka pitää löytää nopeasti.

  4. No Sami, Sami, se on tottumiskysymys 🙂 Minä käytän NX:ää vain konvertterina ja siinä se on valovuoden edellä muita minun mielestäni. Rawien salat aukenivat minulle kunnolla vasta NX.n myötä. Käytettävyys on varmaan LR:in tai Apertureen tottuneelle kyseenalainen, mutta se on makuasia se. Minä taas en ymmärrä laisinkaan esim. ACR:n toimintaa, se on mielestäni täysin hanurista koko kikkare 🙂

  5. Jos haetaan pelkkää konvertteria, niin Capture NX on toki harkinnan arvoinen. Esimerkiksi U-point on todella voimakas työkalu.

    Jos haetaan kokonaista pakettia aina rungosta vedokseen saakka, niin Lightroom tai Aperture ovat kaiken ylistyksen arvoisia. Valinta Lightroomin ja Aperturen välillä on lähinnä makuasia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.