Nikon D3 – uusi ohjelmistopäivitys – versio 1.10

Nikon julkaisi tänään (15.04.08) uuden firmware päivityksen Nikon D3 järjestelmä kameraansa. Uusi laiteohjelman päivitys tuo kaivattuja ominaisuuksia. Tässä lista 1.10 päivityksen mukanaan tuomista päivityksistä:

 • Kuvausvalikkoon on lisätty vinjetoinnin korjaustoiminto. Tietoja tuetuista objektiiveista on lisäohjeessa.
 • Tarkennuspisteen valaistustoiminto on lisätty a6:een: Tarkennuspisteen valaistusasetus Mukautettujen asetusten Automaattitarkennus-luokassa.
 • Valoalueiden toiston näyttöasetus on siirretty kohdasta Näyttötila > Kuvan perustiedot > Valoalueet toistovalikon kohtaan Näyttötila > Kuvan lisätiedot > Valoalueet.
 • Kun suljinaika ja/tai aukko on lukittu kuvattaessa reaaliaikanäkymätilassa, kameran näytössä näkyy ”L”-kuvake ”L” (toimintojen lukitus) -painiketta käytettäessä.
 • Toiston aikana ja silloin, kun Mukautettujen asetusten Ei muistikorttia? -kohdassa on valittu Suljin toiminnassa, näytössä näkyvän Esittely-tekstin kokoa ja väriä on muokattu.
 • Kuvausvalikon kohdan ISO-herkkyysasetukset > Autom. herkkyyssäätö > Lyhin suljinaika asetuksen voi nyt valita väliltä 1/4000–1 s (ennen 1/250–1 s).
 • Yhteensopivaa salamalaitetta tai langattoman salamalaitteen ohjainta käytettäessä tarkennusapuvalo syttyy nyt polttovälistä riippumatta.
 • Kameran toimintaa on muutettu siten, että kuvattaessa käsivarassa reaaliaikanäkymän tilassa ja kuvan ollessa suurennettu ennen automaattista tarkennusta, näyttö palaa suurennettuun näyttöön.
 • Joissakin harvinaisissa tapauksissa etsimen läpi näkyvä kuva-ala ja tallennettu kuva-ala erosivat toisistaan, kun kuvausvalikon Kuva-ala > Valitse kuva-ala -kohdassa asetuksena oli DX-muoto (24×16). Tämä on nyt korjattu.
 • Joissakin harvinaisissa tapauksissa valkotasapainon laskenta oli virheellinen kuvissa, jotka oli otettu noin suljinnopeudella 1/4 s P- ja A-valotustiloissa. Tämä on nyt korjattu.
 • Kun kuvia rajattiin kuvasuhteessa 4:3 muokkausvalikon Rajaa-toiminnolla, rajatussa kuvassa oli virheellinen 4:3-kuvasuhde. Tämä on nyt korjattu.

Etenkin auto-iso:n rajojen muuttaminen on tervetullut uudistus omaa käyttöäni ajatellen. Saa nähdä onko muilla muutoksilla vaikutusta omassa käytössäni.

Uuden 1.10 firmwaren voi ladata itselleen täältä -> Höpöhöpö… ei kannata asentaa. Viallinen, corruptoi kuvia… Nikon myös poistanut firmwaren Suomen kotisivuiltaan.

Samalla päivityskierroksella on päivitetty myös Nikonin Capture NX versioon 1.3.3 sekä View NX versioon 1.0.4 Nämä päivitykset löydät täältä -> Linkki

-Janne

One thought on “Nikon D3 – uusi ohjelmistopäivitys – versio 1.10

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.