Nikon D3s julkaistu!

Nikon julkaisi markkinoiden kohinakuninkaalle D3:lle (ja tietty saman tittelin jakaa myös D700) jatkajan nimeltään D3s! Tai jos ei ihan jatkajaa, niin ainakin päivityksen! Eikä kyse ole tällä kertaa mistään näytönkasvatus päivityksestä, vaan uuden rungon todelliset herkkyyslukemat ovat mm. nousseet aukolla! Ja entisen suurimman ”oikean” ISO 6400 herkkyyden sijasta kamerasta löytyykin ”oikea” ISO 12800 herkkyys! British Journal of photography kommentoi uutta herkkyyttä näin:

Even at this extreme setting, judging from images BJP saw from pre-production samples at an exclusive European press preview at St Andrews last week, noise takes on a relatively natural, filmic look that would be usable for some applications, and results shot at ISO12,800 were particularly impressive.

Ja entinen ”keinotekoinen” ISO 25600 herkkyys on jo ihan paperia, koska nyt pyöritään jo sadoissa tuhansissa! Uudesta D3s rungosta löytyykin niinkin hurja herkkyys lukema kuin ISO 102400! Todella mielenkiintoista nähdä minkä verran kohinat ovat parantuneet! Olisihan se mukava jos uutukaisen ISO 12800 olisi samaa luokkaa kuin D3:sen ISO 6400! Oikeastaan se olisi tosi jees ,) Saattaisin jopa harkita D700 vaihtoa mahdollisesti joskus D700x:n jälkeen tulevaan D700s:ään, jos se olisi yhtälailla D3s tyylinen kuten D700 on D3 tyylinen. Kuten BJP toteaakin :

The focus on ISO performance confirms that Nikon is sticking with its strategy of recent years, concentrating on more functional features such as low light shooting with its all-purpose, action-oriented cameras, and reserving higher pixel counts for its studio cameras, such as its current flagship, the D3x.

Eli onneksi tässä uutukaisessa kennon uudelleen suunnittelun yhteydessä pikselit pidettiin ennallaan, eikä lähdetty niitä korottamaan, se mahdollistaa aina paremmin hallussa olevat kohinat ja sopii minulle ainakin paremmin kuin hyvin! Omissa kuvauksissani minkään muun ominaisuuden parantaminen ei ole tuonut niin paljoa uusia mahdollisuuksia valokuvaukseen, kuin juuri uusien suurempien käyttökelpoisten herkkyyksien lisääminen. Uusien herkkyyksien, parannetun etsimen ja uuden matriisimittauksen lisäksi tästä uutukaisesta löytyy nyt myös se video, joka tuntuu olevan nykyään niin tärkeä. Jotkut käyttää sitä oikeasti, ja joidenkin mielestä se vaan pitää olla kun muillakin merkeillä on…

Mutta speksejä!
– 12 megapikseliä!
– Kennonpuhdistus
– 51 tarkennuspistettä (sama kun d3)
– 3D II colour matrix metering
– 3″ 922k näyttö
– 14bit A/D ja 16bit kuvan käpistely
– 9 fps ja 11 fps dx-moodissa
– Herkkyydet 200-12800 (H-modet aina ISO 102400 saakka)
– Video 1280×720 resoluutiolla ja 24 ruutua sekunnissa
– 1.2x croppimoodi (kuva 8.4mpix)
– Isompi bufferi, 48 RAW (D3 : 18 RAW)
– Hiljainen laukaisu (JES!!)
– Kaksi muistikorttipaikkaa
– Parannettu etsin
– Paino
– Saatavissa joulukuussa
– Rungon hinta-arvio 4200£ / 4699€ / 5199$

Joudun poistumaan jo näin aamutuimaan koneelta, ja kerkeän vasta illalla takaisin… joten kameraa ei oikeasti vielä ole julkaistu, vaan vasta parin tunnin kuluttua. Tämä on kirjoitettu British Journal of Photographyn etukäteen vuotaman artikkelin perusteella.

Kyseisen artikkelin uudesta D3s kamerasta voit käydä lukemassa täältä -> Linkki

Lisäys 15.10.2009 : Tarkemmin speksejä tutkittuani, niin kylläpä oli hyvä päivitys! Oikeastaan layout (jotain nappeja kuitenkin), pikselit ja näyttö vaan jäivät päivittämäti! Mutta mitäpä niitä päivittämään kun näyttö on edelleen törkeän hyvä, pikseleitä on riittävästi ja layout toimii! D3 oli äksön/luontokuvaajalle hyvä peli, mutta kyllähän tämä on entistäkin parempi! Olen aina sanonut että Nikon saa tehdä pirun hyvän kameran, että d700:sestani luovun! Mutta kyllä nyt näyttää siltä, että d700s:ää ruvetaan ilolla odottelemaan ,) Nikonin julkaisemat samppeli kuvatkin kerkesin vilkuilla, ja näyttää siltä että ISO6400 on parantunut entisestään, tosin mitä voi todeta yhden käpistellyn kuvan perusteella? Nikon julkaisi myös kolme ISO12800 samplea, joista jokaisessa on hieman erilainen kohina… Nähtäväksi jää! ISO6400 kuva kuitenkin näyttäisi hyvältä ja Quiet-mode olisi oikein tervetullut esimerkiksi metsonsoitimelle!

Linkkejä!
Nikon Suomi – D3s -> Linkki
Nikon – D3s samples-> Linkki
Dpreview – D3s Hands-on -> Linkki

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.