Nikon lataa täydeltä laidalta!

Huh huh mitä settiä nikonilta tipahti tänä aamuna! Pro-luokkaan FF kennoinen, 12Mpix, 9 kuvaa sekunnissa ampuva D3… On liveviewit, 51 tarkennuspistettä ja pelit… huh huh… pelkästään tämä runko aiheuttaa meikäläisessä aikamoisia merkinvaihto paineita. Lisäksi tuli D300 joka on samalla af yksiköllä kuin D3, taitaapa olla 12mpix kennokin… ja jollain powerpäkillä ottaa 8 kuvaa sekunnissa. Huh… johan helisee kanon päädyssä.

Eikä ne tuohon vielä loppuneet! Lasi tavaraa tuli useamman kilon edestä. AF-S 14-24 mm F2.8G ED, AF-S 24-70 mm F2.8G ED, AF-S NIKKOR 400mm f/2.8G ED VR, AF-S NIKKOR 500mm f/4G ED VR ja AF-S NIKKOR 600mm f/4G ED VR.

Kerkesin jo tuossa ynnäilemään mitä omista kamera hilppeistä saisi kun ne myisi… kun runkoa olen ollut vaihtamassa muutenkin, niin eihän se ny iso hyppäys ois hypätä Nikonin leiriin takaisin canon harhailujen jälkeen. Ehkä settiä voisi alkaa kasaamaan D3, 17-35/2.8 ja 105mm VR micron ympärille. Olen aina haaveillut että canonilta tulisi EF 200/1.8 IS… se sopisi kivasti yhteen 500 IS:n kanssa… Nikonin leirissä tälläinen yhdistelmä olisi nyt mahdollista toteuttaa… aijaijai… joutuukohan tässä räväyttää ällät myyntiin =D

Tässä vielä linkit dpreviewiin tuotteiden julkaisu tiedoitteisiin:

Nikon D3

Nikon D300

Zoomit

VR super telet

-Janne

5 thoughts on “Nikon lataa täydeltä laidalta!

 1. Janne taitaakin olla pahimman luokan välineharrastaja. Lasit ja kameramerkit ne vain tuntuu vaihtuvan, mutta kuvia näkee ällistyttävän vähän. Mutta ei pahalla, jokainen harrastakoon mitä haluaa…

 2. Myönnän että olen hieman välineharrastaja… myös pikselinpiippaaja. Mutta aina ei vaan kerkeä kuvaamaan. Lupaan vielä kuvia ottaa luontokuvia, ja laittaa näytillekkin. Poikaa on tullut lähiaikoina vaan kuvailtua. Taloprojekti vie myös oman aikansa… Ens kesänä kun asutaan maalla niin ehkä sitä on omista nurkista kerkeää jotain kuvailla jos ei muualta =)

  ps. nyt on kameravehkeet myynnissä digicameranetissä, kameralaukussa ja luontotuvassa… sieltä vaan ostamaan.

  -Janne

 3. D3 + 17-35mm f2.8 + 105mm f2.8 VR on semmoinen yhdistelmä, että ei tarvitse olla ”välineharrastaja” ymmärtääkseen eron. Kateeksi käy … minä joudun tyytymään vielä ainakin vuoden D2Xs:ään 😉 Nuo lasit onneksi löytyvät jo laukusta.

 4. Kyllä ne ajat muuttuvat nopeasti. Blogiasi olen seurannut jonkun aikaa mielenkiinnolla ja muistelen kuinka suhtauduit epäillen Nikonin aikomusta ”hyökätä”. Se oli sitä aika, kun Nikonin telet tuntuivat muovisilta 😉 Nythän ne taitaa olla taas valurautaa, errr tai siis magnesiumvalua. Noh, vitsit sikseen ja tsemppiä vain luontokuvauksen saralle. Toivottavasti merkin vaihto tuo sen lisäpiristyksen, jota kaipaat.

  Toukokuussa tuli hankittua 200/f2 VR ja se on juuri niin tajunnan räjäyttäjä, kun sitä hehkutetaan. En tiedä miten Nikonin insinöörit saivat tämän helmen markkinointiosaston läpi. Juottivat niille varmaan niin paljon sakea, että eivät pystyneet kieltäytymään. Tosin jouduin lähettämän omani JAS:ille säädettäväksi.

 5. Blogiani juuri tänään selailin ja silmiini osui juuri nuo mainitsemasi jutut! Kerkesin jo vähän naureskellakin että silti nikoniin ollaan vaihtamassa… Mutta niin ne asiat muuttuu…

  Ja vai nikonit muovia.. höpö höpö… valurautaa ,)

  Nojoo… kyllä ne varmaan edelleen samalta tuntuu kun silloin Rautiaisen juhlakiertueella. Ehkä eron teki pintakäsittely sekä manuaalitarkennus rullan erilainen tyyppi… Canonilla se tarkennuhärpäke on sellainen että siinä on sitä metallia laidoissa ja Nikonilla se oli koko muovinen. Tarkennustakin taisin mollata, tai taisin sanoa että tottumuskysymys… se tuntui hieman tunnottomalta. Mutta käytännössä se on oli samaa luokkaa kuin EF 85/1.2L:ssä… eli aika herkkä verrattuna Canonin 300/2.8:siin. Ei sillä, että Canonissa mitenkään jäykkä olisi… Oikein passeli. Enköhän mä Nikonin manuaalitarkennukseenkin totu kun tohon kasivitoseenkin tottui… se jopa tuntui aika hyvältä loppupeleissä.

  200/2vr oli kyllä todella kivan kompakti paketti. Tuntui oikein näpsäkältä peliltä käsistä kuvattaessa. Toivottavasti sellainen eksyy vielä omaankin laukkuuni joku päivä!

  Eiköhän tässä vielä kuviakin oteta… Vähän tässä harkitsin että pitäisikö joku halpa d40/d70 ostaa väliaika kameraksi d3:sta odotellessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.